“Emeğin En Yüce Değer Olduğu Bilinciyle Hareket Ettik”

0
256

yusuf civelek15CHP Hatay Milletvekili A. Adayı Dr. Yusuf Civelek, Tüm Bel-Sen Hatay Şubesi’ni Ziyaret Etti

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Aday Adayı Dr. Yusuf Civelek, Tüm Bel-Sen Hatay Şube yönetimini ziyaret etti.

Tüm Belediye Emekçileri (Tüm Bel-Sen) Hatay Şube Başkanı Cüneyt Özbey Çavdır ve yönetim kurulu üyelerinin bulunduğu ziyarette konuşan CHP Hatay Milletvekili A.Adayı Dr. Yusuf Civelek; “Emek en yüce değerdir. Üretmek, emek etmek insana saygınlık kazandırır, mutlu kılar. Üretene değer vermek, üreteni desteklemekle ancak bir ülke kalkınabilir. Hizmet yapan emekçilerin hakkını verdik, emekçinin yanında olduk. Türkiye’de en yüksek işçi maaş artışıyla rekor kırdık. Çocuklar çalıştı, ellerine sağlık. Hep birlikte halkımızın mutluluğunu amaçladık, hizmet ettik, çok çalıştık birlikte başardık. Emekçi kardeşlerime, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Fransızlar döneminden kalan eski içmesuyu şebekesinin yenilenmesiyle, günde 76 bin ton suyun yeraltında kaybolmasının önüne geçildiğini, su motoru gürültüsü ve su motoru, su depoları için harcanan paranın halkın cebinde kaldığını anımsatan Civelek; “Çağdaş kentlerde en önemli kriter altyapıdır. İskenderun çağdaş bir kent haline geldi. Bir şehrin temeli altyapıdır. Bu ülke bizim demekle olmuyor. Ülkeye hizmet edeceksin. Lafla peynir gemisi yürümez. Bakacaksınız, hizmet edeceksiniz, sahip çıkacaksınız” diye konuştu.

yusuf civelek16

Halen kuyulardan su alındığını, Aslantaş barajından suyun Demirçeliğe kadar geldiğini, DSİ’nin suyu arıtacak olan Arıtma Tesisini bitirmediğini anımsatan Civelek; “Bakan arıtma tesisi için 12.12.2012’de teslim edeceğiz demişti. Biz içme suyu şebekesini yenileyemeyiz diye korkmuştuk. Biz bitirdik, üstü kapandı, asfaltlandı halen içmesuyu arıtma tesisi bitecek. Arıtma tesisi bitseydi halk musluktan akan suyu rahat rahat içecekti” dedi.

Aynı coğrafyada yaşayanların barış içerisinde yaşaması gerektiğine vurgu yapan Civelek; “Napolyon’un güzel bir sözü var ‘toplumların kaderini coğrafyası belirler.’ Bu coğrafyanın çocuklarıyız kaderlerimiz bir. Suriye, Libya, Mısır, Irak. Biz birlikte kardeşçe yaşamalıyız ki daha mutlu olalım. Şimdi bütün komşularla kötüyüz. Bu ekonomimize, ihracatımıza yansıyor, kardeşlik duygusunu ortadan kaldırıyor. Emperyalist zihniyette sömürgecilik şekil değiştirerek hala devam ediyor. Bugün Ortadoğu halkları emperyalizmin sömürgesi halindedir” şeklinde konuştu.

Yaşanan elektrik sorununa dikkat çekerek, yatırımla bu sorunun çözüleceğini belirten Civelek, göreve geldiği takdirde, esnafın ve halkın muzdarip olduğu bu sorunu gündeme taşıyarak, çözümüne çalışacağını söyledi.

Beş yıllık süreçte yapılan hizmet ve çalışmaların önemine değinen Tüm Bel-Sen Hatay Şube Başkanı Cüneyt Özbey Çavdır; “İnsanlar hak ettiği şekilde yaşarlar derler. Hak ettiği hayata da sizin döneminizde kavuştular. Su yaşamsal önemde, sosyal tesisler, sahil çok güzel bir dinlenme alanı oldu. Yapılan çalışmalar halkın gereksinim duyduğu hizmetlerdi. Size çıktığınız bu zorlu yolda başarı diliyoruz. Emeğe, emekçiye önem veren sendikal hak mücadelemiz konusunda mecliste sesimiz olacak milletvekillerini iş başında görmekten mutluluk duyacağız” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here