‘Eksikliği Gidereceğiz!’

0
113

iş sağlığı birimi1İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi İskenderun’da Açıldı

İskenderun Toplum Sağlığı Merkezi (TSM) İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi, İskenderun’da AÇSAP binasının üst katında göreve başladı. Birim merkezinde bir açıklama yapan İskenderun TSM Sorumlu Tabibi Dr. Volkan Yeter, merkezleri hakkında bilgiler verdi.

Sanayileşmeye bağlı olarak, çalışanların maruz kaldıkları iş kazası ve meslek hastalıklarında artışlar yaşandığına dikkati çeken Doktor Yeter, iş kazalarının, işçilerin eğitimsiz olması ve dikkatli çalışmaması ile işverenlerin iş sağlığı ve güvenliği önlemlerini almamasından kaynaklandığına işaret etti.

İş sağlığı ve güvenliğinin dünyada en önemli konular arasında yer aldığını söyleyen Dr. Volkan Yeter, iş kazaları istatistiklerinde, ülke olarak Avrupa’da ilk sırayı, dünyada ise 3. sırayı aldığımızı da kaydetti.

İş kazalarının yüzde 98’inin önlenebileceğini ifade eden Dr. Yeter; “Önlemek ödemekten ucuzdur mantığı ile hareket ederek, işyerlerinde tehlike kaynaklarını ortaya çıkartıp bunlardan oluşabilecek riskleri kontrol altına alabilirsek olabilecek kazaları azaltmış ve tehlikeli ortamları ortadan kaldırmış oluruz. Tabii bu çalışma bir ekip çalışması olmalı ve tüm ekip uyumlu bir şekilde çalışmalıdır.

İşte bu uygulamalar işyerlerinde risk değerlendirme çalışmaları olarak adlandırılmaktadır. Tüm bu nedenlerle hem işçilerimizin daha sağlıklı bir ortamda çalışmalarını sağlamak, hem de beden ve ruh sağlıklarını korumak için mutlaka mevzuatta belirtilen iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin alınması gerekmektedir” dedi.

Bölgede hissedilen büyük bir eksikliği gidermek adına merkezin hizmete girdiğini de kaydeden İskenderun TSM Sorumlu Tabibi Yeter; “Hatay İl Halk Sağlığı Müdürlüğü İskenderun Toplum Sağlığı Merkezi İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi olarak yoğun bir sanayi şehri olan İskenderun’daki bir eksikliği tamamlamak, işçileri en iyi şekilde değerlendirip titizlikle inceleyerek (akciğer grafisi ve kan tahlilleri değerlendirilerek) rapor düzenlemek ve oluşabilecek risk ve kazaları önlemek amacıyla, İskenderun yanı sıra Dörtyol, Payas ve Belen’e de hizmet vermek üzere AÇSAP binasının üst katında göreve başladık” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here