Eğitimci Yazar Adnan Kalkan Hatay FM’in Konuğu Oldu

1
320

hatay fmMısır Katliamı ve İttihad-ı İslam’a doğru (İslam Birliği) konulu Ayhan Gümüşsoy’un sunduğu Hatay Gündemi programında konuşan Eğitimci Yazar Adnan Kalkan Mısır olaylarının İslam âleminin birliğine vesile olacağını belirterek; “Mısır’daki kardeşlerimizin kanı Müslümanların uyanışına vesile olacaktır” dedi.

İslam’ı bölmenin tek yolunun İslam’a nifak sokmak olduğunu ifade eden Kalkan; “Halifeliğin kaldırılması Müslümanlara vurulan en büyük darbedir. İslam Âlimleri Şura Meclisi kurulmalı ve aktif çalışmalıdır. İttihad-ı İslam için evvela fertler Fıkıh, Hadis, Tefsir ve diğer İslamî ilimleri öğrenmeli ve yaşamalıdır. İslamî bilinç oluştuktan sonra İttihad-ı İslam’a daha rahat ulaşılacaktır” diye konuştu.

Bilim üretecek fakülteler, teknolojik fabrikalar, İslamî para fonlarının kurulması gerektiğini kaydeden Kalkan; “Batıdan medet umulmamalıdır. Çünkü onlar bize bilimiyle beraber kültürlerini de satıyorlar ve aklımızı satın alıyorlar. İslam’da haklı olan güçlüdür anlayışı batıda güçlü olan haklıdır şeklinde algılanmaktadır. Bu anlayıştan dolayı dünyayı kana bulamışlardır. Bediüzzaman’ın Müslümanların düştüğü durumun sebebi olarak gördüğü “Sen çalış ben yiyeyim ve neme lazım” düşüncesinden kardeşinin nefsini kendi nefsine tercih etmek, yani bir birinde fani olmak lazımdır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here