Eğitim Sen’den Başkan Culha’ya Teşekkür

0
71

arsuz-egitim-sen1Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal, açığa alınan öğretmenlerin görevlerine geri alınıncaya kadar verdikleri mücadelede ilk günden itibaren yanlarında yer alan ve desteğini esirgemeyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’ya teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.

Görevlerine dönen öğretmenlerin de katıldığı ziyarette yaşanan zorlu süreçte Başkan Culha’nın verdiği desteğin kendileri için çok anlamlı olduğunu ifade eden Ünsal; “Yaşanan süreçte desteğiniz ve dayanışmanızdan dolayı size çok teşekkür ederiz. Yanımızda olmanız bize güç verdi. Açığa alınan 300 öğretmenimizin 300’ü de aynı düşünce içerisindeler. 10.400 Eğitim-sen’li arkadaşımız açığa alınmıştı. Bu arkadaşlarımızın da hepsi görevine geri döndü. Ancak Valilik kararıyla sosyal medyadaki paylaşımlarından dolayı açığa alınan yaklaşık 80 öğretmenimiz görevlerine geri dönmedi. İskenderun’da 16 arkadaşımız görevlerinden ihraç edildi.  Emin olun bunların çoğuyla ilgili hiçbir soruşturma dahi yapılmadı” şeklinde konuştu.

“Haklı Mücadelenin Yanındayım…”

Açığa alınan öğretmenlerin görevlerine iade edilmesi talebiyle, ilk andan itibaren verdikleri mücadelenin zaferle sonuçlanmasından mutluluk duyduğunu ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da; “Açığa alınan öğretmen arkadaşlarımızın ağırlıklı bölümünün siyasi yapısı, Atatürkçü düşünceleri, yurtseverlikleriyle ilgili karakterlerini biliyoruz. Çoğunu yakından tanıyoruz. Yaşanan süreçte ciddi anlamda mağdur olduklarına dair inancımız tamdı bizim. Bizler demokrat, aydın, yurtsever bir birey olarak her hak arama mücadelesinde, haklı her mağdurun yanında olma düşüncesi taşıdık geçmişte, şimdi de belediye başkanı olmamız bu düşüncelerimizi değiştirmiyor. Aynı düşünceyi taşıyoruz, aynı duruşumuz devam ediyor. Sizin haklı mücadelenizin yanında olduk ve bu mücadelede sonuca ulaşıldı. Açıkta olan ve ihraç edilen arkadaşlarımız var. Onların mücadelesini de destekliyor, görevlerine dönünceye kadar yanlarında olacağımızı ifade etmek istiyorum. Göreve dönen öğretmenlerimizin de kendilerine ait olan hakkı tekrar almalarından dolayı mutluluk duyuyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here