Eğitim Sen Üyeleri Taleplerini Bakanlığa Gönderdiler

0
130

eğitim-sen açıklama1Eğitim-Sen İskenderun Şube yönetimi ve üyeleri, dün çarşı merkez postane önünde toplanarak, burada bir açıklamada bulunup akabinde eğitim emekçilerinin talepleri ile ilgili toplamış oldukları imzaları Milli Eğitim Bakanlığına gönderdiler. Açıklamayı yapan Eğitim-Sen Şube Başkanı Mustafa Ünsal, taleplerinin takipçisi olacaklarının altını çizdi.

KESK’e bağlı sendika üyelerinin de destek verdiği toplantıda konuşan Eğitim-Sen İskenderun Şube Başkanı Ünsal; “Yıllardır eğitimin içeriği muhafazakar bir anlayışla her açından yeniden yapılandırılırken, okullar eğitim yuvası olmaktan hızla uzaklaşmakta, okul yönetimleri tamamen siyasi kadrolarla yönetilmek istenmekte, eğitimde performansa dayalı ve angarya çalışma uygulamaları artmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığının yıllardır bütün eleştiri ve itirazlarımıza kulaklarını tıkayarak uygulamaya çalıştığı dayatmacı politikalar karşısında Eğitim-Sen olarak sessiz ve tepkisiz kalmamız söz konusu değildir. Bakanlığın yıllardır katlanarak artan eğitim sorunlarına çözüm bulmak yerine, yeni dayatmalar gündeme getirmesi ve eğitim emekçilerinin taleplerini yok sayması kabul edilemez bir durumdur” diye konuştu.

eğitim-sen açıklama2

Eğitim-Sen olarak taleplerini sıralayan Ünsal; “Her okulun kendi yöneticisini kendisi seçmesi, eğitim yöneticilerinin siyasal atamalarla değil, okul bileşenlerinin ortak iradesi ile belirlenmesi, öğretmenlere 1 günden fazla nöbet görevi verilmemesi, yardımcı hizmetlilerin görev tanımının net olması, kamu kaynaklarının kamuya ait okullar için kullanılması gerekmektedir. Bu konuda topladığımız imzaları Milli Eğitim Bakanlığına gönderiyoruz. Eğitim-Sen olarak taleplerimizin takipçisi olmayı sürdüreceğimizin, siyasi iktidarın ve Milli Eğitim Bakanlığının bizleri yok sayan her türlü dayatmacı uygulamalarına karşı örgütlü tepkimizi her platformda göstermeye devam edeceğimizin bilinmesini istiyoruz” dedi.

Sendika Üyeleri, yapılan açıklamanın ardından postaneye girerek, eğitim emekçilerinin talepleri ile ilgili toplamış oldukları bin civarında imzayı Milli Eğitim Bakanlığına posta yoluyla gönderdiler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here