Efsane İskenderunspor’u Erittiği Gibi, İDÇspor’u da Eritiyor…

0
372

idçspor-iskenderunsporSahipsizlik!

Spor Toto 2. Lig Kırmızı grupta yer alan ve ilimizi temsil eden İskenderun Demir Çelikspor,  2013-2014 futbol sezonunun ilk devresinde hayal kırıklığı yaşattı. Ligde oynadığı 17 karşılaşmada sadece 16 puan toplayabilen İDÇspor, bu başarısızlığın temelinde yönetim ve sahipsizlik yatıyor.

Kent takımlarına sahip çıkmamak sadece İDÇspor ile sınırlı değil! Efsane İskenderunspor’un unutulmaz Başkanı Lyonel Makzume’nin arından Mavi-Turunculu takımın başına geçen yöneticilerin kötü yönetimi ve sahipsizlik nedeni ile İskenderunspor Amatör Kümeye kadar düştü ve halen amatör kümede orada varlığını göstermeye çalışıyor. Bu çöküşün ardından İskenderun’da uzun yıllar futboldan söz edilmedi ve futbol kentteki cazibesini kaybetti. Yıllar sonra Efsane İskenderunspor, yeniden uyandırılmak istense de her zaman sahipsizlik baş gösterdi ve efsanenin dönüşü bir türlü başarılamadı.

Son olarak; 2. Ligde yer alan İskenderun Demir Çelikspor kulübü ile de ‘Efsane İskenderunspor’un uyandırılması girişiminde bulunuldu fakat sezonun ortasına gelindiği halde bu konuda somut atılmış bir adım olmadı. Bu gelişmeler ışığında sahipsizliğin İskenderun Demir Çelikspor’u da vurduğu görüldü.

Profesyonel lige çıktığı günden bugüne kadar İskenderun halkından sadece takımın sahiplenilmesini, manevi destek beklediklerini her fırsatta dile getiren İDÇspor yönetiminin bu çağrıları havada kalmış ve her geçen sezon sahipsizlik biraz daha artmıştı.

Bugünlerde isim değişikliğine giderek İskenderunspor adıyla yoluna devam edeceği beklenen İDÇspor, bu sezon oldukça başarısız bir grafik sergiledi. Sahipsizliğin vurduğu Kırmızı-Lacivertli ekip, ligde oynadığı 17 karşılaşmada ancak 16 puan toplayabildi. 4 galibiyet, 4 beraberlik 9 mağlubiyet alan İDÇspor, 16 gol atarken, kalesinde 27 gol gördü. İDÇspor, devre arasına düşme hattında 15. sırada girdi. Haber: Zeki KUTLU

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here