Dünya Kupası Öncesinde Seçmeler Yine Hatay’da

0
76

Dünya Uluslararası Aba Güreşi Federasyonu tarafından 1-2 Eylül tarihlerinde Hatay’da yapılacak olan Dünya Kupası öncesinde, Türkiye seçmeleri de 22 Temmuz’da yine Hatay’da yapılacak. Hatay’ın Türkiye’ye katılışının 79’cu yılı nedeniyle düzenlenen festival kapsamında yapılacak güreşlerin kıran karına geçmesi bekleniyor.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, etkinlikler kapsamında Türkiye Aba Güreşi seçmelerinin yapılacağını belirterek; “Aralıksız olarak 12 yıldır Aba Güreşlerini disiplinli bir şekilde, Türkiye geneline yayarak yapıyoruz. Bugüne kadar 8 kez Dünya Kupası Şampiyonaları düzenledik ve bu yıl 9. Uluslararası Aba Güreşi Dünya Kupası Şampiyonasını 1-2 Eylül tarihlerinde gerçekleştireceğiz. O şampiyonanın seçmelerini de festivalimizin içinde yapacağız. Müsabakalarımız her zaman olduğu gibi ücretsiz olacaktır. Türkiye seçmelerinde derece yapan sporcularımız Dünya Kupasında mücadele edecekler. Geçtiğimiz sene yaptığımız Dünya Kupasına 39 ülke katılmıştı. Bu sene zirve yapacağız” diyerek, bu sene güreş severlere çok daha keyifli müsabakalar izlettireceklerini ifade etti.

Dünya Uluslararası Aba Güreşi Kurucu Başkanı ve Eş Başkan Prof. Dr. Tbp. Kd. Albay İbrahim Öztek ise yaptığı açıklamada; “Güreşlerimiz her sene daha büyük katılımlara sahne oluyor. 22 Temmuz’da Hatay’da Türkiye seçmelerini yapacağız. Dünya Kupasına tam takım 50 ülke bekliyorum. Güreşler; 45 kg, 50 kg, 55 kg, 60 kg, 65 kg, 70 kg, 75 kg, 80 kg, 90 kg ve +90 kg (Ağır) kilolarında olup 10 boyda yapılacak. Eylül ayında yapılacak, Uluslararası Aba Güreşi Dünya Kupası Şampiyonasına 60 kg,70 kg,80 kg, 90 kg ve +90 kilolarda ilk üçe girenler ve federasyonca uygun görülen sporcular katılmaya hak kazanmış olacaklardır.

Hazırlık çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bu sene Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız da hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyor. Kendisine teşekkür ediyorum, kendisinin iki yıl önce yaptırmış olduğu 3000 seyirci kapasiteli Aba Güreşi yarışma alanı (Mersah) sabaha kadar Aba Güreşi sevenleri ile tıklım-tıklım dolacaktır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here