Dudu; “Görevden Uzaklaştırma Hukuka Yönelik Darbe Niteliğini Almıştır”

0
151

mevlut-dudu-2CHP Hatay Milletvekili ve PM Üyesi Av. Mevlüt Dudu; “Görevden Uzaklaştırma Hukuka Yönelik Darbe Niteliğini Almıştır”

CHP Hatay Milletvekili ve PM Üyesi Av. Mevlüt Dudu, kamuda yapılan açığa almalarla ilgili olarak sert açıklamalarda bulundu.

Hukuki ve somut delil olmadan duyumlara dayanarak binlerce masum kamu personelinin FETÖ ile hiçbir bağı olmadığı halde meslekten atıldığını veya açığa alınarak tüm geleceklerinin ipotek altına alındığını savunan Dudu; “Alnı secdeye değdiği için AKP Hükümeti tarafından devletin en kritik yerlerine yerleştirilen FETÖ mensupları, 15 Temmuz Darbe Girişiminde bulununca “aldatıldım, beni affedin” söylemiyle günah çıkaran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Avenesi bütün bedeli vatandaşa ödetmiş, kamuda büyük bir kıyım operasyonu başlatmıştır. Kendi hatalarından “af dileyerek” kurtulmaya çalışanlar, masum vatandaşları, sahte ihbar ve suçlamalarla kamudan tasfiye operasyonuna soyunmuştur. Darbe Fırsatçılığı ile OHAL Kanun Hükmünde Kararnameleri (KHK) üzerinden FETÖ mensupları dışında masum binlerce insan mesleklerinden atılmış, siyasi linçe toplumsal aforoza maruz bırakılmıştır Kurban Bayramı arifesinde meslekten atılanlara ve açığa alınanlara bayram zehir edilmiştir.

Esasında bu operasyon, 15 Temmuz Darbe girişimini gerekçe göstererek, hükümet eliyle kamuda yapılan sivil darbe ve siyasi linç operasyonudur.

Eğitim öğretim yılının açılmasından kısa süre önce adeta eğitim öğretim sistemine büyük gedik açan büyük bir hukuksuz kıyım yapılmıştır. 1 Eylül 2016 tarihinde gece yarısı operasyonu ile 672 sayılı KHK ile önce 28 bin 163 öğretmen kamudan ihraç edilmiştir. 8 Eylül 2016 tarihinde 11 bin 285 öğretmen terör örgütü ve uzantılarına destek verici nitelikte olduğu gerekçesiyle kamu görevlerinden uzaklaştırılmıştır. Başbakan Binali Yıldırım, 14 bin öğretmenin daha devlet görevinden ihraç edileceğini açıklayarak, eğitim sisteminde yaşanacak yeni kaosun habercisi olmuştur. Meslekten atılan öğretmenlerin birçoğunun PKK ile hiçbir iltisakı, irtibatı bulunmamaktadır. Birçoğu Eğitim Sen üyesi olan ve Ankara Garı Katliamından sonra Sendika kararı çerçevesinde greve katılan sol görüşlü öğretmenlere yapılan bu kıyım; hükümetin tümüyle hukuki rotadan saparak, ülkeye yeni bir ideolojik ve siyasi yön verme operasyonunu yansıtmaktadır” şeklinde konuştu.

Hatay’da yaklaşık 928 öğretmenin açığa alındığını ya da kamudan ihraç edildiğini de ifade eden Milletvekili Dudu; “AKP’nin son KHK’sı ile kamudan ihraç edilenlerin, KESK’in 29 Aralık 2015 tarihindeki “Savaşa Hayır Barışı Savunacağız” Kararı çerçevesinde yaptığı greve katılmayan öğretmenleri bile kapsayacak şekilde geniş tutulması düşündürücüdür. Sendikal faaliyetlere katılmak, meslekten atılma gerekçesi olamaz.

Muhalif olan her kesimi terör örgütü ile irtibatlandırarak kamudan ihraç etme arayışına girdiği anlaşılan AKP, adeta toplumsal huzuru ve barışı bombalamaktadır. Şüphesiz tüm bu gelişmeler AKP kadar ülkemize ve Türkiye’nin uluslararası itibarına da büyük zarar vermektedir.

Hükümeti, PKK ve FETÖ ile hiçbir bağı, iltisakı, irtibatı olmadığı halde açığa alınan ve devlet memurluğundan çıkarılan öğretmenleri görevlerine iade etmeye, bu hukuksuz uygulamaya son vermeye çağırıyorum. CHP’li vekil olarak, haksız ve hukuksuz şekilde mesleklerinden edilen öğretmenlerin yanında olmaya ve onların haklarını savunmaya devam edeceğiz. Öğretmen camiasında 50 bine yaklaşan bu hukukuz görevden uzaklaştırma ve meslekten atma operasyonu, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından adeta hukuka yönelik darbe niteliğini almıştır.

Her zamankinden daha fazla mücadele edeceğimiz bu süreçte CHP’li vekiller olarak OHAL KHK’ları üzerinden rejimi aşındırma çabalarına set çekeceğiz, haksız görevden alma ve meslekten atmalara karşı öğretmenlerin ve kamu görevlilerinin yanında yer almaya ve haklarını savunmaya devam edeceğiz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here