Dudu; “1 Mayıs Kutlamaları İşçi Haklarının Gaspları İle Gölgelenmiştir”

0
152

CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu; “1 Mayıs Kutlamaları İşçi Haklarının Gaspları İle Gölgelenmiştir”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili ve PM Üyesi Av. Mevlüt Dudu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü, İşçi Bayramı dolayısıyla bir açıklama yaptı. Açıklamasında 1 Mayıs’ın hakkıyla kutlanmadığını savunan Milletvekili Dudu, işçi haklarını gasp etmekle suçladığı Ak Parti iktidarına yüklendi.

Ak Parti hükümetinin, emekçilerin yasa ile güvenceye alınmış tüm haklarına karşı sistematik bir saldırıya geçtiğini öne süren CHP’li Vekil Dudu; “Tüm emekçilerin 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutlarım. Birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs kutlamaları ne yazık ki AKP döneminde işçi haklarının gaspları ile gölgelenmiştir. AKP hükümeti, emekçilerin yasa ile güvenceye alınmış tüm haklarına karşı sistematik bir saldırıya geçmiştir.  İşçilerin 80 yıllık kazanımı olan kıdem tazminatını “yük” olarak gören zihniyet, yoksul kesimleri ianeye muhtaç hale getirmektedir. Seçim öncesi söz verdiği taşerona “kadro” vaadini unutturup, binlere Suriyeliye yardım parası akıtmaktadır.

Kıdem tazminatının kaldırılmak istendiği, “Kiralık İşçi” düzenlemesi ile emeğin sömürüye açıldığı, taşeron düzeninin yaygınlaştırıldığı, iş cinayetlerinin tavan yaptığı, işçi haklarının gasp edildiği, çocuk işçilerin yaygınlaştırıldığı ve antidemokratik çalışma hayatının olağanlaştırılmak istendiği bir süreçten geçiyoruz.

Bu sistematik saldırılar ve mühürsüz referandumla parlamenter demokratik laik sistemi değiştirmeye çalışan iktidar karşısında haklı taleplerini ortaya koymak için meydanlara çıkacak tüm emekçi kardeşlerimizin direnişine sonuna kadar destek vereceğiz” şeklinde ifadeler kullandı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here