“DSP Arsuz’da Seçimi Alacak”

0
142

dsp genel başkanı1DSP Lideri Türker, İskenderun’a Gelerek Arsuz Belediye Başkan Adaylarını Açıkladı…

Yaklaşan yerel seçimlerde Arsuz Belediye Başkan adayını duyurmak için geçtiğimiz hafta sonu Arsuz’a gelen DSP Genel Başkanı Masum Türker, İskenderun Gazeteciler Cemiyetini de ziyaret etti. Arsuz Belediye Başkan Adaylarının Mehmet Yolcu olduğunu söyleyen Genel Başkan Türker, Türkiye’de ilk belediye başkan adayını burada açıkladıklarını belirtti.

İGC’de gündemdeki konulara da değinen Genel Başkan Türker; “Hatay, Türkiye için önemli bir yer. O nedenle Türkiye’ye örnek olması açısından da yerel seçimlerdeki ilk belediye başkan adayımızı buradan duyuruyoruz. Bugün itibari ile partimize katılan Nardüzü Belediye Başkanı Mehmet Yolcu’yu Arsuz Belediye Başkan Adayı olarak belirledik. İskenderun, Antakya ve diğer ilçelerde de adaylık konusunda görüşmelerimiz devam ediyor. Şunu söyleyeyim, DSP Arsuz’da seçimi alacak” dedi.

dsp genel başkanı2

DSP Olarak, Darbelere İzin Vermeyeceğiz

Ülke ve dünya gündemine ilişkin konulara da değinen Genel Başkan Türker, Ak Parti hükümetine de yüklendi. Reyhanlı patlamasında şehit olan vatandaşların sayısının hükümet tarafından eksik açıklandığını söyleyen Türker, gerçek sayıyı bilen basın mensuplarının tutuklandığını ve mecliste bulunan siyasilerin de neden tutuklandıklarına ilişkin hiçbir açıklamada bulunmadıklarını söyledi. Türker, Ak Partinin sivil darbe ile iktidara geldiğinin de altını çizerek; “Ben buradan söylüyorum, AKP sivil darbe ile iktidara gelmiştir. Eğer aksini söyleyen var ise buyursun siyasal araştırma yapalım. Ben 2002 yılına kadar araştırma talep ettim ama maalesef sadece 28 Şubat’a kadar araştırıldı. Bu iktidar darbecidir! 2023’teki hedefleri de Türkiye için farklı bir rejim düşünüyorlar. Mısır’daki gibi. DSP olarak, darbelere izin vermeyeceğiz. Mevcut hükümet darbe ile gelmişse de darbe ile gitmesinden yana değiliz. Seçimlerle gidecekler” derken, seçim sayımlarının adil yapılmasının da önemine vurgu yaptı.

dsp genel başkanı3

Seçimlerde oylar bölünmesin diyerek, söz ve güç sahibi siyasi partileri yok etmek istediklerine vurgu yapan Türker; “Bu seçimde iki yol var. Biri bugünü kurtarmak, diğer ise çocuklarımız veya torunlarımızın geleceğini hazırlayacak birini seçeceğiz. Halk parlamento dışından yeni bir parti arayış içerisinde onu bizde bulacaklarına inanıyorum. Bunu da yerel seçimlerde göstereceğimiz performansla ortaya koyacağız” dedi.

Ak Parti Hükümetine de uyarıda bulunan Genel Başkan Türker, “Ey Tayyip, aklını başına al! Meclisteki muhalefetin ve mecliste bulunmayan siyasi partilerin de görüşünü alarak yeni ulusal Suriye politikası oluştur. Elini kolunu sallayarak cihada geldim diyen teröristler gün gelecek Türkiye’nin başına bela olurlar. Suriye içişlerine karışmak yerine, Suriye’den ülkemize zarar vermeyecek bir politika izle” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here