CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Hafta sonu Hatay’daydı!

0
71

kılıçdaroğlu-hatay1“Bizim Amacımız, Türkiye Cumhuriyetini Büyütmek ve Güçlendirmektir”

Geçtiğimiz hafta sonu Adana’da gerçekleştirilen büyük mitingin ardından Hatay’a gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu burada bir takım temaslarda bulundu. Bu kapsamda Kırıkhan CHP İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen açılışa katılan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, siyasete girerken ne olursa olsun, halka doğruyu söyleyeceğinin sözünü verdiği kaydetti. Milletin yalan siyasetten bıktığını belirten Kılıçdaroğlu, artık doğruları söyleme zamanı olduğunu vurguladı.

Konuşmasında, kendisine her şeye itiraz ettiğinin söylendiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu; “Her şeyi affedebilirim ama kul hakkı yiyeni affetmem. Kimse kusura bakmasın. Elli sefer sordum, çık şu milletin önüne, ‘Ben kul hakkı yemedim’ de! Diyebiliyor mu? Diyemez ama ben soruyorum, alnım açık, tek bir hedefim var, bu milletin sorununu çözmek, onları zenginleştirmek” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, ülkede barış içerisinde yaşamak istediklerini de belirterek; “Kimliği, inancı, rengi ne olursa olsun, herkesi bu ülkenin zenginliği olarak kabul edelim. Biz bu topraklarda barış içerisinde yaşayacağız. Bu topraklarda serbestçe yaşayacağız, bu topraklarda kimse ötekini ötekileştiremeyecek. Herkesin vatanseverliği herkesle eşittir. Bu ülkenin bağımsızlığını, geleceğini, bu ülkenin özgürlüğünü beraber kurduk. Çanakkale’de dedelerimiz beraber yatıyor, onun için söylüyoruz, mücadele ediyoruz. Biz eğer kendi ülkemizin çıkarlarını savunacaksak, beraber yola devam edeceğiz” dedi.

kılıçdaroğlu-hatay2

Se3n Tabeladan TC’yi Çıkaramazsın

Valilik ve Sağlık Bakanlığı tabelalarından Türkiye Cumhuriyeti ibaresinin neden çıkarıldığını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sorduklarını da ifade eden Kılıçdaroğlu; “Diyor ki ‘Tabelalara sığmadı, o nedenle çıkarıldı.’ Senin kafana sığmadı o! Yoksa niye tabelaya sığmasın? Türkiye Cumhuriyeti’nin her karış toprağında bizim kanımız var. Sen o tabeladan onu çıkartamazsın. Onun mücadelesini CHP olarak her aşamada vermeye hazırız. Bizim amacımız, Türkiye Cumhuriyetini büyütmek ve güçlendirmektir” dedi.

Kargaşa Çıkarmak Türkiye Cumhuriyetine Yakışmaz

Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin Suriye’deki savaşın tarafı olduğunu öne sürerek, silahlı radikal unsurların getirilip Hatay’ın topraklarında eğitildiğini, eline silah verilip, cebine para konulduğunu da savundu. Suriye’de her iki tarafın da birbirine ‘Allah Allah’ diyerek saldırdığını vurgulayan Kılıçdaroğlu; “Müslüman kanı dökmek caiz midir? Bir düşünün bakalım, bütün dünyada sadece Müslüman coğrafyasında kan akıyor. Niye karşı çıkıyoruz, bir tek Müslüman’ın kanı akmasın diye. Efendim, orada demokrasi yokmuş. Suudi Arabistan’da, Katar’da demokrasi mi var? Biz her ülkede demokrasi olmasını isteriz ama demokrasi yok diye orada kargaşa çıkarmak, insanı insana kırdırmak, Türkiye Cumhuriyetine yakışmaz” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, yakın zamanda sandığa gidildiğinde oy verirken vatandaşların elini vicdanına koyması gerektiğini belirterek, vatandaşlardan çocuklarının geleceğini düşünerek oy kullanmasını istedi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından partisinin İlçe Başkanlığı binasını hizmete açarak, balkondan partililere karanfil attı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here