Dr. Muhsine Korkmaz CHP Kadın Kolları Başkanlığına Adaylığını Açıkladı

0
612

Dr. Muhsine Korkmaz CHP Kadın Kolları Başkanlığına Adaylığını Açıkladı: “Birlikte Hareket Ettiğimiz Sürece Güçlüyüz”

İskenderun Devlet Hastanesinden emekli Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doktor Muhsine Korkmaz, CHP İskenderun İlçe Kadın Kolları Başkanlığına adaylığını açıkladı.

Önümüzdeki hafta sonu gerçekleştirilecek CHP İskenderun İlçe Kadın Kolları Kongresinde, aday olduğunu ifade eden Korkmaz, parti binasında İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Suzan Şahin ve partililerin katılımıyla bir basın toplantısı düzenledi.

Açıklamasında ilk olarak kendisini tanıtan Korkmaz; “Çankırılı bir anne ve babanın 4. çocuğu, Ankara doğumluyum. Babam Köy enstitüsü mezunu öğretmendir. Lise ve üniversite eğitimim, Ankara’da geçti. Bülent Düzgün Korkmaz ile evli, iki çocuk annesiyim. Her Cumhuriyeti kadını gibi aydın bir eş, anne ve babaanneyim.

Yaşamım boyunca her aydın gibi, her CHP’li gibi, her devrimci kadın gibi 12 Mart, 12 Eylül zulmüne tanık oldum ve yaşadım. Gelip geçen birçok iktidarlar yaşadım ama yaşadıklarım hiçbir iktidar döneminde olduğu kadar AKP iktidarı yönetimindeki gibi korkutucu, baskıcı olmadı. Ayrıca Atatürk ve Cumhuriyet kazanımları ile uğraşılmadı.

 

1984 yılında İskenderun’da sırayla Devlet Hastanesi ve SSK hastanelerinde kadın doğum doktoru olarak çalıştım. İskenderun’da ve çevresinde çok çevremin olduğunu iddia ediyorum. Hatta partilimiz olmayan pek çok kişiyi partiye kazandırabileceğime inanıyorum. Emekliyim, her CHP’ye gönül veren kadın gibi bu hayat treninde yerimi aldım. Tıpkı daha önce dedem ve babam gibi, onların bıraktığı yerden seyahatine devam ediyorum. Önce dedem, sonra babam ve şimdi ben, üç nesildir CHP hayat treni de olduk onda seyahat ettik” şeklinde konuştu.

CHP’ye gönül verenlerin geleceğe her zaman umutla baktığını ve bakmaya da devam edeceğine inandığını vurgulayan Korkmaz; “Bu tren hep kalabalık oldu. İçindekiler geleceğe hep umutla baktı. Bu seyahatte hepimizin tek amacı geleceğimiz olan çocuklarımıza yolculuklarında daha güzel bir seyahat hazırlamaktır. Seyahatimiz süresince önemli olanı en iyi şekilde yaşamalı, en iyi şekilde sevmeli, affetmeli, olduğumuzun en iyisini yansıtmalıyız.

Trenden inip de yerlerimizi boş bıraktığımız da bizden sonra yaşam treninde yolculuğa devam edecek yolculara daha güzel anılar bırakmak çok önemlidir. Ancak şunu belirtmeden devam edemeyeceğim CHP hayat treninde sizinle birlikte seyahat bir zevktir. İyi ki dedem, babam şimdi de ben bu trene binmişiz, bu trende seyahat ediyoruz. Zaman, dedikodularla, çekememezliklerle, bölünmelerle değil, örnek insan olma veya güzel anılar bırakarak hareket etmeyi bilme zamanıdır. Boşuna dememişler, cephede bir yalan bir dedikodu bazen bir ordudan daha etkin ve daha güçlüdür. Bundan böyle CHP hayat treninde seyahat eden yolcular arasında dedikodu, çekememezlik olmayacak. Her yolcu birlikte hareket ettiğimiz sürece güçlüyüz bilincini paylaşacaklar” şeklinde konuştu.

İlkelerinden ödün vermeden partiye hizmet vereceğini kaydeden Korkmaz; “Yaşamım boyunca insanları sevmek de onlara en iyi hizmeti vermek, affetmeyi bilmek, paylaşmak, birlikte hareket ettiğimiz sürece ancak güçlükleri yenebileceğimize inanmak isteği ile hareket ettim. Hayat treninde kaldığım sürede bu ilkelerimi koruyacağım inancındayım. Türkiye’mizde 2019 yılı veya öncesinde yapılacak bir seçim aynı zamanda Cumhuriyet kazanımlarının var olma veya yok olma mücadelesi olacaktır. CHP’de birlikte seyahat ettiğimiz bu güzel insanların birlikte hareket etme zorunluluğu vardır. Atatürk ilkeleri ışığında CHP hayat treni ile hareket eden tüm kadın arkadaşlarımı birlikte hareket etmeye çağırıyorum. Bu trende seyahat ettiğim sürece kadın arkadaşlarıma eşit mesafede kalacağım. Birlikten güç doğar inancı ile hareket ettiğimiz zaman ancak ülkemizi kaplayan bu kara ve uğursuz AKP geçici bulutundan kurtarır inancını her yolcu arkadaşıma anlatacağım.

Öncelikli amacım ise CHP’li kadın yönetici arkadaşlarımın yaptıkları güzel politik çalışmaları daha da fazlasıyla güzelleştirerek devam ettirecek, partililer arasındaki olası dedikodulara, çekememezliklere son vermek ve üstün bir yönetim anlayışı sergilemek olacaktır” şeklinde konuştu.

Dr. Muhsine Korkmaz konuşmasının sonunda ise CHP İskenderun İlçe Kadın Kolları Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Toplantıda kısa bir konuşma yapan CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Suzan Şahin de, seçimlere birden fazla adayla gidilmesinin demokrasinin güzelliklerinden biri olduğunu ifade ederek adaylara başarılar diledi. Şahin; “Partimizin çıtasını yükseltecek konumda bir ekiple yola çıkan ve öncesinde beraber mücadele ettiğimiz arkadaşlarımızla birlikte hareket edeceğini beyan eden, bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum. En çok şimdi bir ve beraber olmaya ihtiyacımız var, el ele tutuşmaya, yüz yüze bakmaya, seslerimizi birbirimizin sesine karıştırmaya. Bugün barış günü. Herkesi kucaklama zamanı. Muhsine Hanımın dediği gibi tren durmuyor. Trenin koltuklarında boşalan yerlere cumhuriyet kaygısı taşıyanlar binmezse gideceğimiz yol, alacağımız sonuç maalesef cumhuriyetten başka bir şey olacak. Öyleyse bizim herkes gibi gidecek başka bir vatanımız yok, bizi kimse kabul etmez. Bu vatan, bu ulus, bu bayrak bizim, bu mücadelede bizim mücadelemiz olmalı. Eski yeni, dün bugün demeden hepimiz kol kola birlikte mücadele etmeliyiz” şeklinde konuştu.

CHP İlçe Başkanı Yusuf Mansuoğlu ise, başkanlığa kim seçilirse seçilsin, kazananın CHP olacağını vurguladı. (Haber: Helga TERBİYELİ)