“Doğruluk, Sonsuzluğun Güneşidir”

0
58

çelik-iş açıklama3Çelik-İş Sendikası Yönetim Kurulu’ndan Açıklama;

Çelik-İş Sendikası Yönetim Kurulu, son günlerde maksatlı söylentilerle Çelik-İş Sendikası’nın yükselişine ve başarısına gölge düşürmek isteyenler olduğunu ifade ederek, yazılı bir açıklamayla hem İsdemir işçileri hem de kamuoyunu bilgilendirdi.

Çelik-İş Sendikası yönetim kurulu yazılı açıklamasında; “Çelik-İş Sendikasının bu yükselişi karşısında kaygı ve korku içinde olanlar ve yaptığımız grevin arkasına sığınarak nemalananlara da şunu söylemek istiyoruz. Alanlarda başka, kapalı kapılar arkasında başka söylemlerde ve taahhütlerde bulunarak işçi sınıfını bölerek ve ihanet ederek emek mücadelesi yaptığını sananlar bilsinler ki ‘Doğruluk, sonsuzluğun güneşidir, nasıl olsa doğar’ gerçeğini unutmamaları gerekir’” şeklinde oldukça anlamlı bir görüş beyan etti.

 Çelik-İş Yönetim Kurulu, yazılı açıklamasında, detaylı enflasyon tabloları ile 25. dönem TİS tablolarına da yer vererek net duruşundan sonra net bir bilgilendirme yaparak, Türk sendikacılığına örnek olmayı sürdürdü. Çelik-İş Sendikası’nın konuyla ilgili açıklaması şöyle oldu; “İsdemir’in Özelleştirme sürecinde Çelik-İş Sendikası olarak yaptığımız mücadele ile ortaya koyduğumuz kırmızı çizgilerimiz sayesinde, çalışanların İş Güvencesi, Taşeron İşçilerin kadroya alınması, çalışanlara % 11 bedelsiz hisse verilmesi ve Fabrikanın yassı üretime geçişi sağlanarak, sizlerle beraber aydınlık yarınlara emin adımlarla yürüdük. Ziya Paşanın ‘Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz’ dediği gibi, yaptıklarımız hep yapacaklarımızın teminatı olmuştur.”

Çelik-İş Sendikası yönetim kurulu, yazılı açıklamasının devamında enflasyon farkı tablosuna da yer vererek bu süreç de yaptıkları Toplu İş Sözleşmelerindeki ücretleri yayınladı.

Çelik-İş Sendikası yönetim kurulu, çelik işçisinin grev sürecindeki onurlu mücadelesinin  başarıyı getirdiğine işaret ederek açıklamasını şöyle sürdürdü; “Ramazan Bayramı öncesi grevin bitirilmesi konusunda Oyak Yönetiminin Çalışma Bakanlığı’na başvurmasıyla yeni bir süreç başlatılmıştır.  Çalışma Bakanlığı Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri için hem İsdemir’e hem de sendikamıza arabulucu teklifinde bulunmuştur. Sendikamız İsdemir çalışanlarının hak ve menfaatleri ve İş Güvencesi için bu teklifi kabul etmiştir. Bakanlığın her iki tarafın görüşlerini alarak verdiği ücret teklifi sendikamızın Genel Merkez ve İskenderun Şube Yönetimi ile paylaşılmış olup, bu teklif üzerinden değerlendirme çalışmaları yapılmıştır.

 Sonuç olarak İsdemir Yönetimi ortalama yıllık  % 6,30’dan fazla ücret zammı verirsek fabrika batar dedikleri rakamın iki katından da fazla olan ortalama yıllık  % 14,31 ücret zammı üzerinden anlaşma yapılarak Toplu İş Sözleşmesi imzalanmıştır. Grevde geçen süreler için ise bütün çalışanlara 500,00 TL net grev ödeneği sağlanmıştır. Birlik ve beraberlik içinde sürdürülen bu Grev olmasaydı bu ücret zammının asla alınamayacağı gerçeğinin bilinmesi gerekmektedir.

Sendikamız İsdemir çalışanı için sadece ücret anlamında bir sözleşme yapma mantığı ile yola çıkmamıştır. İş Güvencesi ve Sosyal Barışın da en az ücret kadar önemli olduğunu bilerek, ücret ile beraber bu sorun üst düzeyde yapılan görüşmeler neticesinde çözülmüştür.

25. Dönem Toplu İş Sözleşmesi, KARDEMİR ve MMK sözleşmelerinden sonra Türkiye’nin en başarılı sözleşmesidir. Çelik İşçisinin grev sürecinde birlik ve beraberlik içinde verdiği onurlu mücadele bu başarıyı getirmiştir.”

Çelik-İş Sendikası Yönetim Kurulu, geniş açıklamalarını son bölümünde ise yaptıkları bütün bilgilendirmeler dışında hiçbir gerçek dışı söyleme itibar edilmemesi talebinde bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here