CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu; “Erdoğan ve AKP Türkiye’yi Suriye Bataklığında Boğmak İstiyor”

0
96

mevlüt dudu açıklama (18)Suriye konusunda gelinen durumu ve Hatay üzerinden silah sevkiyatı olaylarını değerlendiren CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, “AKP ve Erdoğan uyguladıkları yanlış dış politikalar sonucu Türkiye’yi Suriye bataklığında boğmak istiyor” dedi.

Suriyeli muhaliflere Hatay üzerinden sevk edilen silahlarla ilgili olarak TBMM’ye önerge veren Mevlüt Dudu, Dışişleri Bakanı’na “Topraklarımız üzerinden oldukça yüklü miktarda silah ve mühimmat nakli yapılması ile bağımsızlık ve egemenlik ilkeleri hangi noktalarda bağdaştırılmaktadır?” sorusunu sorarak, uygulanan dış politikayı sert bir dille eleştirdi.

Açıklamasında Suriye’de kullanılan kimyasal silah konusuna da değinen Vekil Dudu; “Bu bir insanlık ayıbıdır. Kim bu silahı kullandıysa mutlaka cezalandırılmalıdır. Bugün geldiğimiz noktada uluslar arası akbabaların ve Türkiye’yi yöneten hayalci iktidarın hemen savaş tamtamlarını çalmaya başladıklarını görüyoruz. Bir suçu cezalandırmanın yolu savaş çıkartarak masum insanları öldürmek değildir. Savaş suçlu suçsuz bütün insanlığı cezalandırmaktır. Kişisel ihtiraslar ve hayaller tarih boyunca insanların canını çok yaktı. Şimdi de Erdoğan ve Davutoğlu’nun hayallerinin çıkmazına doğru hızla sürükleniyoruz. Bunların derdi Türkiye’yi Suriye bataklığında boğmaktır” şeklinde konuştu.

CHP Milletvekili Mevlüt Dudu ayrıca batılı ülkelerin kendi menfaatlerini düşünerek hareket ettiğini de belirterek; “ABD, İngiltere ve diğerleri tamamen kendi menfaatlerini düşünüyor. Peki, bizim ülke olarak menfaatimiz ne? Komşularımızla kavga etmek, kendi aralarındaki sorunlarda barış yerine savaşı desteklemek hangi ahlaki değere sığdırılıyor. Maddi ve manevi her türlü kaybedeceğimiz bir maceranın peşine ülkemiz ne diye sokulmaya çalışılıyor. Kraldan fazla kralcı davranıp, başka ülkelerin çıkarları için taşeronluk yapmak hangi vatanseverlik kavramında yer alıyor. Bu konuda Erdoğan ve Davutoğlu başta olmak üzere AKP Hükümetinden ve politikalarından tereddütlerim var. İnsanlık ve Türkiye kamuoyu bunun hesabını mutlaka soracaktır. Tarih boyunca insanların canını yakan hiç kimse cezasız kalmamıştır. Ülkemizi bu karanlığa sürüklemek isteyenler de mutlaka cezalarını çekeceklerdir” dedi. 

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here