Doç. Dr. Lütfü Savaş ve Seyfi Dingil Size Sesleniyorum!!..

0
250

Yazık, birbirinizi görmeyen gözlerinize çok yazık! Hatay ilinin en büyük ilçesi İskenderun ve Hatay ilinin merkez ilçesi Antakya…  Antakya, il merkezinin yöneltildiği şehir. Antakya, Hatay Büyükşehir Belediyesinin de merkezi. Her şey Antakya’da kilitleniliyor. Tarihi ve kültürel yapısıyla dünyanın gıpta ile baktığı yer.

İskenderun ise kim ne derse desin ayrı bir konumda. Türkiye sanayisinin can merkezi! Doğal Limanıyla, deniz taşımacılığın başlangıç ve bitiş yeri… Turizm diyarı, Amanoslar’ın kucakladığı şehir. Hassa tüneli sonrası, değişik bir atmosferin değişik şekilde tanımlandığı yer.

Allah bunca güzellikleri bir arada yarattığı bu ilimizde, son günlerde bir ikilik sıkıntılarının yaratıldığı depresyonlarla çalkalanıp duruyoruz. Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı olmadan önce Ak Parti Antakya Belediye Başkanlığını yaptı. Sessiz, sakin ve her vatandaşı gönülden seven kişiliğiyle tanındı ve sevildi.

Ak Parti ile yollarını ayırmasının tek sebebi ise seçim öncesi ona yapılanı haksızlık olarak gördü ve partisinden istifa ederek, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığına CHP saflarından girerek, kazandı be Başkan oldu.

Kimler karşısında kazandı mevzuatına gelince… Ak Parti’den Av. Sadullah Ergin. Koskoca Türkiye Cumhuriyetinin Adalet Bakanı, T. C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gözbebeği… Sadullah Ergin, seçim toplantılarına özel timlerle gelir giderdi. Yanına yaklaşmak onunla konuşmak her baba yiğidin karı değildi. Büyükşehir Belediye Başkanlığı onun gözünde bitmiş gibiydi. Ak Parti, Hatay ilini süpürür, götürür dendi.

MHP ise Hatay ilinde ağır bir topunu öne sürdü. İskenderun’da başarılı Belediye Başkanlığı yapmış ve Hatay ilinde her kesim tarafından tanınan Mete Aslan ile “seçim kazanılır” düşüncesiyle MHP seçim kulvarında yerini aldı.

Burada eğri oturalım, doğru konuşalım. Doç. Dr. Lütfü Savaş bir Ak Parti mağduru oldu. Seçimde CHP ile yola çıktığında onun için MHP’li dendi ve asla Ak Parti seçmeninden oy alamaz dedikodularıyla seçim sonucuna doğru yaklaşıldı. Şu asla unutulmamalı ki Türkiye vatandaşı her daim mağdurun yanında yer aldı. Hangi partiden olunursa olunsun mağdur her zaman öne çıkartıldı ve seçimi CHP adayı Doç. Dr. Lütfü Savaş kazandı. Savaş hem MHP hem de Ak Parti oylarının yanı sıra ilde kemikleşmiş CHP oylarıyla göreve getirildi.

Gelelim Ak Parti İskenderun Belediye Başkan Adayı Seyfi Dingil’e! Bir dönem öncesi Ak Parti’den seçim kaybetmiş ve kaybettiği andan itibaren partisinden ayrılmamış kişiliği ile İskenderun’da sevilen bir insan. İskenderun CHP taraftarlı bir şehir!  Karşısında bir evvelki başkan Dr. Yusuf Hamit Civelek, CHP’den yeniden aday oldu. MHP’dense, sevilen insan İbrahim Gül İskenderun’da taraftarı hali yüksek. İskenderun’da sağ parçalandığı an her zaman CHP’nin işine yaramıştır. Seyfi Dingil ve İbrahim Gül’ün oyu artıkça CHP yeniden kazanacağız ümidine düştü ama İskenderun’da beklenmedik bir şeyler oldu.

Sağ oyları CHP’nin beklediği gibi parçalanmadı ve Seyfi Dingil üzerine akmaya başladı. Hatta ve hatta CHP içinden de Ak Parti’ye akışlar oldu. Sonuç olarak Seyfi Dingil tıpkı Doç. Dr. Lütfü Savaş misali seçimi kazandı ve İskenderun Belediye başkanı oldu.

Seyfi Dingil ve Lütfü Savaş için hemen seçim bitim baharında adamların her yaptığı olumlu, olumsuz işleri kendilerince değerlendirenler, başladılar onlara karşı çamur atmaya. Şimdi şu makalemde çoğu şeyleri yazmak istemiyorum.

gün ışığı7

Çoğu dedikoduları yapanlar halen hayatta ve İskenderun’da yaşıyorlar. Seyfi başkan çiçeği burnunda başkanken ya sabır dedi ve onları olgunlukla dinlemesini bildi. Aynı şey Lütfü Savaş için de geçerli. Kimse hakkında olumsuz tek bir laf dahi etmediler. Seyfi Dingil ile yalnız bir yerde bir konuşmasına şahit olmuştum. Çok sıkılmış ki “Nuri hocam, İt ürür kervan yürür” demişti.

Demek bazı şeyler bazı zamanlarda söyleniliyormuş. Başkan Seyfi Dingil’in Hatay Büyükşehir Belediyesine rağmen yaptıkları ve yapacakları takdir kazanıyor.

Şimdi iki başkana da sesleniyorum. Zor şartlarda başkan oldunuz. Sizler değişik partiye mensup olsanız dahi bir birinizle iyi geçinmeyi ve hoş görü ile gelişmeleri görmeniz gerekir.  İki günlük şu dünyada fazla kalp kırmanın ne gereği var. Bazen oluşan olumsuzlukları gördüğümde şaşırıyor ve bir Hataylı olarak utanıyorum. Bu memleket bizim, hepimizin. Allah bu memlekete en ufak bir yatırım yapan insanlardan bizleri mahrum etmesin.

Zabıtaların bazı yönlerde bazı şeyleri iyi niyet şeklinde görmelerini sağlayacak şekilde başkanlardan birlik ve beraberlik bekliyorum. Seçim öncesi çok mağdur görüldünüz ama bu insanlar her ikinizin de ellerinden tutmasını bildi.

Vatandaş sizleri başına taç yaptı. Bu insanlar karşısında kendinizin hak ve hukukunu vermesini bilin. İskenderun gibi tüm Hatay, sizlerden hizmet bekliyor. Karışık duygularla karışıklık istemiyor. Hizmetler yapılırken, hizmet yapılan yerin yerel başkanının kalbini kırmadan, üzmeden onu onura ederek, görevlerin yerine getirilmesi gerek.

Hatay bir bütündür asla karışıklık istemiyor. İlimizin her karışı bizim gerçek yansıma yüzümüzdür. Yarın sizlerden sonra geleceklere sağlam bir miras bırakmanız, bizlerin şimdiden övüncü olacaktır.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here