“Dile Getirilen Görüşleri Dikkate Alıyoruz”

0
62

ergin reyhanlı1Bakan Ergin Reyhanlı’daydı! Ergin Burada Gündeme İlişkin Açıklamalarda Bulundu…

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, geçtiğimiz hafta sonu Reyhanlı-Kırıkhan karayolunda kaza geçirerek hayatını kaybeden MHP İl Genel Meclis üyesi Şıhça Şahan’ın ailesine ve yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu. Buradan Ak Parti Reyhanlı İlçe Binasına geçen Bakan Ergin, gündeme dair açıklamalarda bulunurken, hiç kimsenin başkalarının hukukuna saygısızlık yapma hakkının olmadığını belirtti.

Taziye evinde okunan Kuran-ı Kerim’in ardından dua eden Bakan Ergin, daha sonra partisinin ilçe binasına geçti. Bakan Ergin, burada yaptığı açıklamada, Reyhanlı’nın çok önemli bir süreçten geçtiğini, çok elim olaylar yaşandığını ve çok canlar yitirildiğini ifade ederek; “Türkiye bulunduğu coğrafya itibariyle çok önemli bir konumda. En istikrarlı en yüksek hızla gelişen ve huzurun en yüksek olduğu bir coğrafya ama görüyorsunuz bu süreçte Türkiye’nin bu ilerleyişine engel olma gayretleri var. Reyhanlı patlaması bunun bir adımıydı. Ama Reyhanlılıların sağduyusuyla sabır ve metanetle hadiselere yaklaşmasıyla önemli bir süreçte çok örnek tavır koydu Reyhanlı. Bu metanetinizden bu sağduyunuzdan bu örnek yaklaşımınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Allah sizlerden razı olsun” diye konuştu.

Hak Ararken, Başkalarının Hakkı İhlal Edilmemeli

Reyhanlı’daki saldırıyla sağlamaya çalışılan ortamın başarıya ulaşmadığını söyleyen Bakan Ergin; “Demokrasisini güçlendiren ve demokrasisini kesintiye uğratılamayacak hale getiren bir Türkiye’de ortaya atılan tezlerin tutarlılığı olmadığını görüyoruz. Hak arıyorsak özgürlük arıyorsak bunları arar iken başkalarının haklarını ihlal etmememiz gerekiyor. Hak arama özgürlüğü kutsaldır. Hak aranmalıdır. Ama ben bu hakkı arıyorum diyerek komşuma zulüm ve eziyet yapma hakkına sahip değilim. Başkalarının hukukuna saygısızlık yapma hakkım yok. Benim özgürlük alanım sizin özgürlük sınırınızın başladığı yere kadardır.

ergin reyhanlı2

Ben sizin alanınıza müdahale ettiğim anda orada huzur kalmaz, orada barış kalmaz, orada adalet kalmaz. Onun için kamu otoritesi devlet bu sınırlara tecavüzü önlemek için vardır. Hak aramaya evet. Evrensel hukukun gereklerini yerine getirmeye sonuna kadar evet. Ama toplumda kaos oluşturacak adımlara hayır. Çarşıda esnafın camını çerçevesini indirmeye hayır. İnsanların arabalarını yakmaya hayır. Evde ders çalışan çocuklarımızın çalışma ortamını sabote etmeye hayır. Hastaların yaşlıların nutkuna müdahale etmeye hayır. Dile getirilen görüşler saygı değerdir dikkate alınmalıdır, dikkate alıyoruz” dedi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin daha sonra Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Kaymakam Yusuf Güler, Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Ak Parti Hatay İl Başkanı İsmail Kimyeci, patlamalarda zarar gören esnafı ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here