Dik; “Ziraat Bahçesine Hastane Yapımına Engel Olmalıyız”

0
128

Belediye Meclisi Toplandı

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere yeni yılın ilk oturumunu gerçekleştirdi. Sekiz maddenin görüşüldüğü meclis toplantısı İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil başkanlığında yapıldı.

İlk olarak gündem dışı konuşmaların yapıldığı mecliste taşeron işçilerin durumu hakkında bilgilendirmelerde de bulunuldu.

24 Aralık 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 696 sayılı KHK gereğince; 04/12/2017 tarihi itibariyle yüklenici şirket personeli olarak çalışanların, aranan şartları taşımaları koşulu ile istenilen belgeleri eksiksiz bir şekilde tedarik ederek, 02.01.2018 tarihinden itibaren 11.01.2018 tarihi saat 17:00’a kadar İskenderun Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne teslim etmeleri gerektiğini ifade eden İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdür Vekili Civan Sert, tüm evraklar toplandıktan sonra bir komisyon oluşturulacağını ifade ederek; “Hatay Valiliği, bir asil ve bir yedek üye görevlendirecek, iki üyeyi de başkanlığımız belirleyecek. Bu komisyon 12 Ocak’tan başlayarak Şubat ayının 20’sine kadar bu gelen evrakları inceleyecek. Uygun bulunanlar geçecek, uygun olmayanlar da internet ortamında yayınlanacak. Kişilere ayrıca tebliğ edilmeyecek. Hiçbir hak kaybı ve zorlamanın olmaması genelgede de belirtilmiş. Genelgenin bir tek sınırlaması var. Emeklisi dolanlarla sözleşme yapılmayacak. Bunun dışında hiçbir hak mahrumiyeti olmayacak” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Konu hakkında görüşlerini aktaran CHP Grup Başkan Vekili Gazanfer Dik; “KHK ile birlikte çalışan emek veren ama hayat pahalılığı altında ezilen geçinemeyen, asgari ücretle taşeronda çalışan insanlar bir umutla kadro alacağını ve bu kadroyla da bir sosyal güvenceye kavuşacaklarını düşündüler, onu umut ettiler. Ama bugüne kadar her iki günde bir yapılan kırpmalarla bu vaatler kuşa döndü. İskenderun Belediyesi ve benzeri tüm kurumlar KHK’nın ortaya koymuş olduğu ilke ve kurallara uyarak bu kadrolaşmayı yapacaklardır ancak yine de inisiyatifi, yorumu ve takdiri emekten yana kullanmanızı bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“Ziraat Bahçesine Hastane Yapılması İskenderun’a Yapılacak En Büyük Kötülüklerden Biridir”

Ziraat Bahçesinin belli bir kısmının şehir hastanesi yapılacağı ile ilgili söylentiler olduğunu ifade eden Dik; “Bununla ilgili hassasiyet gösteren tüm sivil toplum örgütleri ve kentin dinamikleri bir toplantıda bulundular ve o toplantıda bir hava fotoğrafı gösterildi. İskenderun’da karayolları haricinde tek yeşil saha olarak görülen ziraat bahçesi var sadece. Ziraat bahçesinin 40 dönümünün binaya çevrilmesi bir ciğerin belli bir kısmının yok edilmesi olacaktır. Buna sizin öncülük ederek engel olmanızı bekliyoruz. Hiçbir şekilde bu yatırım yapılmasın anlamına gelmeyecektir bu söylediğimiz.

Şu anda devlet hastanesi (eski SSK) olarak hizmet veren binaya katılacak birtakım yerlerinde İskenderun’a Şehir Hastanesi olarak yapılması gayet mümkünken Ziraat Bahçesine hastane yapılması İskenderun’a yapılacak en büyük kötülüklerden biri olacaktır. Hem meclisimizin hem de yönetim olarak sizlerin bu konudaki hassasiyetini özellikle bekliyoruz” diye konuştu.

Ziraat Bahçesine hastane yapılmasıyla ilgili söz alan MHP Grup Başkan vekili Emir Selim Yazar da; “İskenderun Belediye Meclisinin hastane ile ilgili almış olduğu bir karar vardı. Mevcut yerin yıkılıp 10-12 kat olarak yeniden yapılması yönünde. Özellikle kendi yerinde ve önünde bulunan belediyemize ait olan eski lunapark alanı değerlendirilerek, kısmen bazı yerlerin de kamulaştırılarak o yörede, o bölgede çözülmesi yönünde bir irade oluşturabilirsek, en azından Ziraat Bahçemizin bu şekilde kalması yönünde bir çalışma ortaya çıkmış olur” şeklinde görüşlerini ifade etti.

Konu hakkında konuşan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil de; “Ziraat bahçesine hastane yapımı bir ara gündemdeydi ama Büyükşehir’den de geçmedi. Bakanlık dosyayı aldı ne oldu bilmiyorum. Kentimize 1000 yataklı bir Şehir Hastanesi lazım. Başka yerlerde bulunabilir. Önemli olan buraya hem hastane kazandırmak hem yeşil alanı korumaktır. Bu konuda sizler gibi düşünüyoruz. Vekillerimiz de bu konuda hassas davranıyor” diye konuştu.

Kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmalar hakkında bilgiler veren İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil; “Bu konuda daha önce İskenderun ile riskli bölgeler ilan edilmişti. Şimdi yolun başındayız. Bundan sonra muhtarlar, vatandaşlar, evlerde ikamet eden kişiler ile tek tek görüşülecek. Kimsenin mağdur olmasına izin vermeyiz. Bir kişi bile mağdur edilmeyecek. Bu konuda ileri bir tarihte gerekli istişareleri yapmaya başlayacağız” diye konuştu.

Farklı konulara da değinilen meclis oturumunda daha sonra gündem maddelerine geçildi. Gündemde bulunan maddeler şu şekilde oylandı;

1) Mülkiyetleri Belediyemize ait İsdemir Özel Güvenlik Bölgesi sınırı içinde kalan Karayılan mıntıkası 347 ada 1 nolu parsel 4.260,74 m2, Karayılan mıntıkası 346 ada 2 nolu parsel 4.888,55 m2 yüzölçümüne sahip olup, söz konusu parsellerin satışı yönünde karar alınması ve satış yetkisinin kullanılması yönünde Encümene yetki verilmesi ile ilgili Emlak İstimlak Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar Komisyonu Raporu,oy çokluğu ile kabul edildi.

2) 1. Mıntıka 2113 nolu parsel ve bahse konu parselin güneyindeki terkli alana yönelik çizilen 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi ileri bir tarihte görüşülmek üzere geri çekildi.

3) Belediye Meclisinin 2018 Yılı içerisinde izin yapıp yapmayacağının, izin yapılacak ise izin yapacağı ayın belirlenmesi ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğü teklifi ileri bir tarihte görüşülmek üzere geri çekildi.

4) Denetim Komisyonunda görev yapmak üzere üye sayısının belirlenmesi ve üye seçimi ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğü teklifi ile Halit Akıncı, Levent Duman Osman Mesci, Özer Çağşar ve Bekir Bozdoğan denetim komisyonuna seçildi.

5) İskenderun ve Payas İlçeleri, İskenderun Demir Çelik A.Ş tarafından işletilen liman alanında bir kısım alanın iptali ve bir kısım alanın ilavesine yönelik 1/1000 Ölçekli İlave Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi, imar komisyonuna oy birliği ile gönderildi.

6) Belediyemiz Sosyal Yardım Yönetmeliğinin 10. Maddesi gereğince değerlendirme kurulunun oluşturulabilmesi için her siyasi partiden bir üye seçilmesi ile ilgili Özel Kalem Müdürlüğü teklifi ile Mehmet Başlak, Gülden Özdemir ve İbrahim Yavuz değerlendirme kuruluna seçildi.

7) Belediyemizde halen görev yapmakta olan 28 adet sözleşmeli personelin 2018 yılında ödenecek olan net ücretlerinin belirlenmesi ve sözleşmelerinin yenilenerek çalıştırılması ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü teklifi, oy birliği ile kabul edildi.

8) İskenderun Lisesi Alanının kent meydanı ve çarşı projesi olarak düzenlenmesi konusunun incelenmesi için her gruptan meclis üyesi olacak şekilde alt komisyonda görev yapmak üzere üye sayısının ve isimlerinin belirlenmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi ile Bülent Özer, Emir Selim Yazar ve Hakan Ilgın alt komisyona seçildi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here