‘Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Takdim Töreni’ Yapıldı

0
86

Hatay Valiliği tarafından düzenlenen “Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Takdim Töreni” Ottoman Otel’de gerçekleştirildi.

Törene Hatay Vali Vekili Orhan Mardinli, Hatay Milletvekilleri Adem Yeşildal, Orhan Karasayar, Hacı Bayram Türkoğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektör Prof. Dr. Hasan Kaya, İskenderun Teknik Üniversitesi(İSTE) Rektörü Prof Dr Türkay Dereli, Vali Yardımcıları Aydın Tetikoğlu, Bilal Ölmez, Nursal Çakıroğlu, Erol Özkan, Mahmut Hersanlıoğlu, Meral Batı Demirbaş, İl Müftüsü Hamdi Kavillioglu, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Yarbay Çağın Taşkın,  Antakya ve Defne Kaymakamlarının yanısıra Siyasi Parti İl Başkanları, Muharip Gaziler Derneği, Hatay Kıbrıs ve Kore Gazileri Derneği, Türkiye Harp Malulü Gazi ve Şehit Dayanışma Derneği, Hatay Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü Şehit Aileleri Vakfı Başkan ve temsilcileri ile kurum müdürleri, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Konuşmasına törene katılan konukları selamlayarak başlayan Orhan Mardinli; “Ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğünün  korunmasına, devletin yücelmesine, üstün gayretleri ve fedakârlıklarıyla katkıda  bulunanlar ile bu uğurda canlarını feda eden şehitlerimizin yakınlarına ve gazilerimize devlet övünç madalyaları ile beratlarını tevcih etmek üzere toplanmış bulunmaktayız. Bugün ‘Devlet Övünç Madalyası’ takdim edilecek gazilerimiz ve şehit yakınlarıyla birlikte olmanın gururunu yaşıyoruz. Sizler gerek bölücü terör örgütleriyle gerekse 15 Temmuz kalkışmasıyla mücadele esnasında ebediyete intikal etmiş olan şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz olarak bu övünç madalyalarına layık görülen kişilersiniz.

Bugün vatan için, milletimiz için canlarını ortaya koyan değerli insanların, onların ailelerinin ve hepimizin gurur günüdür. Şehitlik ve gazilik Türk milleti için daima büyük bir onur olmuştur. Bu onur aynı zamanda herkese nasip olmayan kutlu bir makamdır. Çünkü inancımıza göre Şehitlik ve Gazilik çok yüce mertebelerdir. Peygamberlikten sonra insanın ulaşabileceği en yüksek makam şehitlik makamıdır. Fedakârlık ne kadar büyük olursa, onun karşılığı da o kadar büyük olur. Vatanın birlik ve bütünlüğünün korunması, ülkenin her köşesinde huzur ve güvenliğin sağlanması için en değerli varlıkları olan canlarını feda eden ve hiçe sayan tüm kahramanlarımıza şükran ve minnet borçluyuz. Onlar hepimizin gönlünde ölümsüzleşen fedakârlık ve feragat timsali kişilerdir” dedi.

“Şehit Ve Gazi Yakınları Bizim Başımızın Tacıdır”

Bu kadar büyük bir karşılığı olan makam uğruna canını veren şehitlerimizin yakınlarının da çok büyük acılar çektiğini dile getiren Mardinli; “Bugün gazilerimiz ve şehit yakınlarımız hüznü ve gururu bir arada yaşıyor. Vatan sağ olsun diyerek, bu ülke, bu millet için en büyük fedakârlığı gösteriyorsunuz. Bunu söyleyebilmek elbette kolay değildir. Sizler şehitliğin, gaziliğin ne anlam ifade ettiğini çok iyi biliyorsunuz. Gözyaşlarınızı içinize akıtıp metanetinizle örnek oldunuz. Bu asil davranışınız, milletçe sahip olduğumuz değerleri en güzel şekilde özetliyor.

Metanetiniz, kuzusunu kınalayıp Çanakkale’ye gönderen anaları anımsatıyor. İçinde bulunduğunuz yoğun hisleri anlatmak için kelimeler yetersiz kalır. Emin olun ki tüm halkımız sizlerin duygularını içtenlikle paylaşıyor, acınıza, hüznünüze ve gururunuza ortak oluyor. Millet olarak şehitlerimizin ve gazilerimizin değerini layıkıyla bilmenin, onlara karşı görev ve sorumluluğumuzun şuuru içindeyiz. Bu tören, bunun en açık göstergesidir. Acılarınız acılarımızdır. Sizinle beraber olmak, sizlerin sorunlarıyla ilgilenmek, hepimiz için büyük bir onur ve gururdur” dedi

Ebediyete intikal etmiş bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla andıklarını belirten Mardinli; “Bugün Sayın Cumhurbaşkanımız adına sizlere tevcih edeceğimiz bu madalya ve beratlar aslında sembolik bir anlam taşıyor. Lütfen bunları kabul ederken devletimizin ve milletimizin size duyduğu derin sevgi, saygı ve minnettarlığının bir sembolü olarak kabul edin. Bu vesile ile geçmişten günümüze tüm şehitlerimizi bir kere daha rahmet ve minnetle anıyor, kıymetli gazilerimize şifalar diliyor ve hepinize saygılar sunuyorum” dedi

Şehit, gazi ve vazife malullerimizin özgeçmişlerinin okunmasının ve beratlarının sunulmasının ardından, bu ülke için  en büyük fedakârlığı yaparak şehit olan güvenlik görevlilerimizin yakınları ile gazi olan güvenlik personelinin yakınlarına Devlet Övünç Madalyaları ve Beratları Hatay Vali Vekili Orhan Mardinli tarafından takdim edildi.

Törenin ardından Vali Vekili Orhan Mardinli, Gazilerimiz ve Şehit yakınları onuruna verilen yemekte şehit yakınları ve gazilerimiz ile bir araya gelerek yakından ilgilendi ve onlardan gelen talep ve istekleri dinledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here