Başkan Adayı Hüseyin Karakurt; “Et Fiyatlarını İndireceğiz”

0
282

Kasaplar Odası Başkan Adayı Hüseyin Karakurt Oldukça İddialı Sözler Sarf Etti; “Et Fiyatlarını İndireceğiz!”

Önümüzdeki hafta başında yapılacak genel kurulda Kasaplar Odası Başkanlığına aday olan Hüseyin Karakurt, İskenderun Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek burada bazı açıklamalarda bulundu.

Sektörün sorunları ve kendi vaatleri hakkında bilgi veren Karakurt, 22 Ocak günü Genel Kurul yapacak olan Kasaplar Odası seçimine noter tasdikli vaatlerle gireceğini söyledi.

Hataya geçirecekleri projelerle et fiyatlarını düşürebileceklerini kaydeden Karakurt; “Et fiyatları uzun süredir Türkiye gündeminde yer aldı. Ülkemizde yeterli hayvancılık olmadığı için bu yola gidildi. Bölgemizde de yeterli değil. Ancak, biz oda olarak bu konuda devreye girmemiz, çevre illerden maliyetin altında canlı hayvan getirip esnafımıza teslim etmemiz halinde, et fiyatlarında indirimler başlar” dedi.

Genel Kurula noter tasdikli vaatlerle gittiğini de ifade eden Karakurt; “Vaatlerimizden bazılarını şöyle sıralamak isterim. Odamıza kayıtlı 120 kasaptan yeni dönemin aidatları alınmayarak, odamızın yapacağı masraflar tarafımızdan karşılanacaktır. Konya, Urfa gibi canlı hayvan pazarının hareketli olduğu yerlerden piyasa maliyetlerinin altında canlı hayvan getirip, esnafımıza teslim edilecek. Oda olarak günün şartlarına göre rayiç fiyat listesi oluşturulacak ve uyulması sağlanacaktır. Kurban Bayramlarında halkımızın, esnafımızın rahatlıkla gidebileceği kurbanlık alanları belirlenecek ve satış fiyatı konusunda dışarıdan gelecek esnaflarla rayiç bedel belirlenecektir” diye konuştu.

İGC Başkanı Veysel Cıncık da ziyaret için teşekkür ederek, seçime katılacaklara başarılar diledi. Veysel Cıncık, temel gıda ihtiyaçlarından biri olan etin, halkın alım gücüne uygun hale gelmesinden büyük memnuniyet duyacaklarını da ifade etti. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here