Devlet Okullarında Eğitim Kalitesizleşti

1
63

CHP İskenderun Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Yeşilmen, Eğitim Sistemi ve Sınavları Eleştirdi

Bir ülkede tek tip insan eğitmeye çalışmanın o ülkenin başına gelebilecek en büyük tehlike olduğunu söyleyen CHP İskenderun Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Yeşilmen; “Hayatının en güzel çağında olan biz gençlerin YGS ve LYS denilen sınavlarla ölçme ve değerlendirilmeye ihtiyacı yoktur” dedi.

Eğitim sistemi ve YGS sınavları ile ilgili bir bildiri yayınlayan CHP İskenderun Gençlik Kolları Başkanı Yeşilmen, gençlerin yarış atı olmadığını kaydetti. Devlet okullarında eğitimin kalitesizleştiğini öne süren Yeşilmen; “Eğitim bir ülkenin en önemli kurumudur. Bu kurumu işlemez hale getirmek ve tek tip insan eğitmeye çalışmak, o ülkenin başına gelebilecek en büyük tehlikelerden biridir. Şuan ki hükümet ne yazık ki 10 senede 5 bakan değiştirerek bir türlü bu ülkenin eğitimin nasıl olacağı konusunda bir karara varamamıştır. Verilen bazı kalıcı olması niyet olunan ama geçici kararlar, doğru değildir. Devlet okullarında eğitim kalitesizleşmiş, dershanelere olan ihtiyaç artmış, dolayısıyla eğitim bir sektör haline dönüşmüştür. Kitap okuyup ufkumuzu genişletmemiz gerekirken, biz gençler test kitaplarının sorularla dolu dünyasına hapsedildik. Bu dershanecilik sistemi dediğimiz şey sadece geri kalmış ülkelerde mevcuttur.

Hayatının en güzel çağında olan biz gençlerin YGS ve LYS denilen sınavlarla ölçme ve değerlendirilmeye ihtiyacı yoktur. Bu Cumhuriyetin geleceği olan gençler, yarış atı değildir. Diğer ülkelerle test kitaplarında değil, kültürde, edebiyatta, güzel sanatlarda, sporda, teknolojide yarışmalıyız.  Biz inanıyoruz ki; bu ülkenin geleceğinin hak ettiği eğitimi alacağı, hak ettiği yere gideceği günler gelecektir” dedi. Yeşilmen, önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan sınava girecek öğrencilere başarılar diledi.

1 YORUM

  1. Genç kardeşlerim, tamam haklısınız sizler de bir şeyler yapmak istiyorsunuz ama siyaset böyle yürümez, keyfe göre değerlendirmeyin siyaseti! Türkiye en güzel nasıl olur o şekilde değerlendirin. Sizler, geleceğin belki de Başbakanları Cumhurbaşkanlarısınız, bunlara göre ölçün, tartın genç kardeşlerim. Hepinize hayatta başarılar. Cem KARPUZ HIZLISIN DEVAM ET…

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here