‘Devlet-Halk Buluşması’ Antakya Atatürk Parkı’nda Gerçekleştirildi

0
148

bayramlaşma-büyükşehir1 ‘Devlet-Halk Buluşması’ adı altında yapılan bayramlaşma Antakya Atatürk Parkı’nda gerçekleştirildi. Hatay Valisi Ercan Topaca’nın ev sahipliğinde, Hatay BŞB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay Milletvekilleri, Vali Yardımcıları, Hatay genelinde görev yapan bürokratlar, siyasi parti il ve ilçe yönetimleri, ilçe belediye başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları(STK) temsilcileri, dernek ve oda başkanları, kanaat önderleri ve vatandaşların katılımlarıyla gerçekleşen programa ilgi büyüktü.

Protokol ve vatandaşlarla tek tek tokalaşarak bayramlaşan Başkan Savaş, hemşerileri tarafından teveccühle karşılandı.

Bayramlaşmanın bitimi sonrasında vatandaşlara hitaben bir konuşma yapan Vali Topaca, “Ramazan Ayı; kaynaşma, paylaşma, birbirine destek olma, hoşgörü, sevgi ve saygı gibi tüm güzel değerlerin yoğun bir şekilde yaşandığı mübarek bir aydır. Ramazan Ayı, gerek belediyelerin gerek hayırseverlerin gerekse kamu kurum ve kuruluşlarının düzenlediği iftar programları ile tam bir kaynaşma, birliktelik ve yardımlaşma ayı olarak geçti.

bayramlaşma-büyükşehir2

Hatay, sadece Müslümanların yaşadığı bir kent değil. Hatay, Müslüman’ı, Musevi’si, Hristiyan’ı ve birçok inancın, kültürün ve ırkın huzur içinde yaşadığı bir kenttir. Bu bütün dünyanın özlediği güzel bir birlikteliktir” dedi.

Başkan Savaş da hemşerilerine seslendiği konuşmasında; “Bugün Ramazan Ayı boyunca yaptığımız ibadetlerin ardından Ramazan Bayramı’nı idrak etmekteyiz. Zor bir coğrafyada yaşamaktayız. Ortadoğu’daki yangının bitişiğindeki bu coğrafya yüzyıllardır barışın, kardeşliğin, huzurun ve sevginin merkezi olmuştur. İlimiz başta olmak üzere bereketin, huzurun tekrardan tesis edilmesi ve hepimizin umutlu bir şekilde yarınlara bakabilmesi için gerekli ortamların hazırlanması çok önemlidir. Bu anlamda bize gönlünüzün kapılarını açtığınız için siz hemşerilerime canı gönülden teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here