Destici; “Bölgemiz Bir An Önce Huzura Kavuşmalı!”

0
105

Zeytin Dalı Harekâtı Dün 34. Gününü Tamamladı. İlimizin Dünkü Ziyaretçileri, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile Türk Eczacılar Birliği Genel Başkanı Erdoğan Çolak oldu…

Suriye’nin Afrin bölgesine yönelik gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekâtı dün 34. gününü tamamladı. Dün itibariyle etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1829 olarak güncellendi. İlimiz Hatay ise dün Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ile Türk Eczacılar Birliği (TEB) Genel Başkanı Erdoğan Çolak ve Yönetim Kurulu üyelerini ağırladı.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, ilimize yaptığı ziyaret programı kapsamında öncelikle Hatay Valisi Erdal Ata’yı makamında ziyaret etti. Genel Başkan Destici, burada yaptığı konuşmada, Hatay’ı ziyaret etme amaçlarının Zeytin Dalı Harekâtına destek vermek ve Mehmetçiğe destek olan şehir halkına teşekkür etmek olduğunu söyledi. Zeytin Dalı’nın, Türkiye’nin Cumhuriyet tarihinde sınır ötesine yapılan en kapsamlı harekâtlarından biri olduğunu söyledi. Destici, şehitlere Allah’tan rahmet, gazilere de acil şifalar dilerken, bölgenin bir an önce huzura kavuşmasını istediklerini de kaydetti. Destici, bölgedeki halkların kardeşçe yaşamaya devam etmesini arzuladıklarını da dile getirdi. Vali Ata da ziyaretten dolayı Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’ye teşekkür ederek, harekatın başarılı bir şekilde devam ettiğini bildirdi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, daha sonra Hassa ilçesinde kaymakamlık ve belediyeyi ziyaret etti, sınırdaki askerlerle bir araya geldi. Programı kapsamında Hassa Kaymakamlığını ziyaret eden Destici, burada Kaymakam Yusuf Turan, Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Nuri Dilek ile basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi. Kaymakamlık çıkışında çevredeki esnafla sohbet eden Destici, burada görev yapan güvenlik güçleriyle de selamlaştı.

Belediye Başkanı Demirel ile makamında da bir süre görüşen Destici, daha sonra sınır hattına hareket etti. Destici, Akbez mevkisinde ellerinde zeytin dalları ve Türk bayraklarıyla yol kenarında bekleyen çocuklarla bir süre sohbet ederken, harekâtın başarılı sonuçlanması için de dua etti. Genel Başkan Destici, ardından sınırın sıfır noktasında harekât kapsamında görev alan güvenlik güçlerini ziyaret etti. Bu ziyaret de basına kapalı gerçekleşti.

Türk Eczacılar Birliği (TEB) Genel Başkanı Erdoğan Çolak ve Yönetim Kurulu üyeleri ise Zeytin Dalı Harekâtına destek amacıyla Reyhanlı ilçesine geldi. Çolak ve beraberindekiler, ilk olarak terör örgütü YPG/PKK tarafından ilçeye yapılan roketli saldırılarda zarar gören eczaneleri ziyaret etti. Ardından TEB Reyhanlı temsilciliğinde eczacılarla bir arayan gelen Çolak, burada yaptığı konuşmada, Reyhanlı’nın harekât öncesinde de teröristlerin saldırısına uğradığını hatırlattı. Bölgeye gelerek hem meslektaşlarıyla buluşmak hem de harekâta destek olmak istediklerini belirten Çolak, eczacıların sorunlarını da dinledi.

Öte yandan, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından yapılan açıklamada, Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, Kara ve Hava operasyonları sonucunda dün itibariyle 49 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildiği açıklandı. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı ise 1829 oldu.

Hava harekâtı ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen kara harekâtının planlandığı şekilde başarıyla devam etmekte olduğu belirtilen TSK açıklamasında ayrıca; “Harekâtın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınmakta olup, sivil/masum kişilerin ve çevrenin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir” denildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here