Belediye Başkanı ve Meclis Üyeleri Hakkında Suç Duyurusu!

2
239

TÜRGEV’e Bedelsiz Olarak Arsa Tahsis Edilmesi Halkın Kurtuluş Partisi Genel Merkezi Tarafından Yargıya Taşındı…

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Genel Merkezi, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ile Belediye Meclis üyelerine yönelik, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı marifetiyle İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Bir süre önce Belediye Başkanı Seyfi Dingil başkanlığında toplanan belediye meclisinin, oy çokluğu ile mülkiyeti belediyeye ait 5 bin 353 metrekarelik bir arsanın öğrenci yurdu yapılması amacıyla 49 yıl süreyle, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV)’na bedelsiz olarak tahsis edilmesi konusu yargıya taşındı.

Halkın Kurtuluş Partisi Genel Merkezince; İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ile suçun işlenmesine oylarıyla katkı veren AKP’li Belediye Meclis üyeleri Abit Erol, Ahmet Sarı, Bülent Özer, Emin Dönmez, Erdal Bönceoğlu, Fatma Korçak, Halit Akıncı, Hıdır Güneş, İlhan Osman Mesçi, Kemal Tekbaş, Levent Duman, Mehmet Başlak, Mehmet Reşat Çağlar, Musa Bayırlı, Musa Saraçoğlu, Reşat Bayazıt ile TÜRGEV yöneticisi Bilal Erdoğan ve diğer TÜRGEV yöneticileri hakkında ‘Görevi kötüye kullanma, görevinden kaynaklı kişi ve kurum kayırma, bilerek ve isteyerek kamu zararına sebep olmak, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına olarak nitelikli dolandırıcılığa neden olmak, nüfuz ticareti suçlamasıyla’ suç duyurusunda bulunuldu.

İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusunda; “Yukarıda arz ve izah edilen nedenlerle soruşturma makamlarının, sadece İskenderun’da değil ülkenin birçok yerinde benzer suçları işledikleri ve işlemeye devam ettiklerinden şüphelilerin fiillerinin Zincirleme Suç kapsamında olduğunu belirtir, soruşturma sonucu ulaşılacak diğer deliller ışığında, olayla ilgili gerekli soruşturmanın yürütülerek ve haberde adları geçen Belediye Meclis üyelerinin de tanık olarak ifadelerinin alınması suretiyle sanıklar hakkında gerekli kamu davasının açılmasını, yasal hakları kullanabilmemiz bakımından sonuçtan tarafımıza bilgi verilmesini vekâleten arz ve talep ederiz” ifadelerine yer verildi.

HKP, Halkı Aldatanlardan Hesap Soruyor

Konuyla ilgili yapılan açıklamada; “Gazetelerde AKP’li belediyelerin mülkiyeti hazineye ve belediyelere ait olan kamu taşınmazlarını ENSAR, TÜRGEV, İlim Yayma Cemiyeti vb. adlar altında kurulan ve adı ne yazık ki çocuk istismarlarıyla gündeme gelen vakıf ve derneklere 49 yıllığına bedelsiz olarak hibe edilmesi ile ilgili haberlerini okuyoruz.

İmtiyazlar anlamına gelen ve Anayasa ile korunan kamu taşınmazları, OHAL bahanesiyle çıkarılan ve denetimden geçmeyen Torba Yasalarla sözde usule uygun hale getirilerek Ortaçağcı gerici çocuk istismarcılarına peşkeş çekiliyor.

İşte HKP, halkımızı Allah ile aldatanlardan hesap soruyor, sormaya da devam edecek. Bu nedenle gördüğü ve elinin yetiştiği her kamu malı aşırıcılığına içinde bulunduğu koşulların zorluğuna ve şimdilik imkânsızlığına bakmaksızın mücadeleye devam ediyor. Bu konu ile ilgili Kurtuluş Partili Hukukçuların yapmış olduğu suç duyurusu İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığına verildi” denildi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

2 YORUMLAR

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here