“Derin Tutku”ya Öğrencilerden Yoğun İlgi

0
99

derin tutku sergi1Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri çerçevesinde, İşadamı Ömer Dinçkök’ün eşi, milli yüzücü, fotoğraf sanatçısı Ayşegül Dinçkök tarafından, Endonezya’nın Sulewesi Adası’ndaki sualtı dünyasını yansıtan 66 fotoğraftan oluşan ‘Derin Tutku’ sergisi Arsuz’da açıldı.

Bu yıl 7’cisi düzenlenen “Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri”ne konuk olan Ayşegül Dinçkök, denizin gizemli güzelliklerini yansıtan fotoğrafların öyküsünü ve sualtı fotoğrafçılığının inceliklerini ilkokul öğrencilerine anlattı.

Arsuz Belediye Başkanı Fuat Füme ve etkinliğe adını veren Füsun Sayek’in eşi İskender Sayek’in de katıldığı sergide çocuklar rengarenk deniz canlılarının fotoğraflarının yanı sıra sualtı fotoğraf makinesine de ilgi gösterdi. 6 günde 22 dalış yapıp, 2 bine yakın fotoğraf çektiğini belirten Dinçkök, seçtiği 66 eserden oluşan sergi ile en büyük amacının, genç ve çocuklara dokunabilmek, pek çoğunun uzak olduğu, büyülü sualtı dünyası ile onları tanıştırabilmek ve çevre bilincini geliştirmek olduğunu söyledi.

derin tutku sergi2

Dinçkök, İstanbul’dan sonra, ilk ayağı Mardin, ikincisi Van, üçüncü durağı ise Hatay (Arsuz) olan ve diğer şehirlere de taşınacak sergi ile Doğu ve Güneydoğu illerinde yaşayan, deniz görmemiş çocuklara ulaşarak, en büyük hayalini gerçekleştirdiğini belirtti.

Dinçkök küçük bir sunumun ardından, su altı fotoğrafçılığına meraklı ilköğretim öğrencilerine, su altında fotoğraf çekmenin inceliklerini anlattı. Fotoğrafların çekimleri hakkında bilgi alan öğrenciler, birbirinden güzel eserleri beğeniyle izledi. İlköğretim öğrencileri sergiyi gezdikten sonra, yaşadıkları duygu ve düşünceleri resimlerle kâğıda aktardı.

Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen “Derin Tutku Sergisi” 31 Ağustos’a kadar Arsuz’daki İskender Sayek Evi’nde gezilebilecek.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here