Meryem Ana Yortusu Kutlandı

0
84

meryem ana yortusu1Samandağ’a bağlı ülkenin tek Ermeni Köyü olan Vakıflı da her yıl ağustos ayının ikinci haftasında kutlanan ve Meryem Ana’nın dünyadan göğe yükselmesi, yer değiştirmesi günü olarak kabul edilen “Meryem Ana Yortusu” Meryem Ana Kilisesi’nde düzenlenen ayinle kutlandı.

Dini ayinleri Türkiye Ermeniler Patriği Genel Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan ve papaz Avedis Tabaşyan yönetti. Ayine katılan Ermeniler mum yakarak bayramın Türkiye ve dünyaya barış, huzur, kardeşlik getirmesini diledi.

Vakıflı Köyü Kilisesi’nde dini ayinlerden sonra kilise bahçesinde yıkanıp hazırlanan üzümler kutsandıktan sonra 7 kazanda pişirilen herise (aşure) yemeği de misafirlere dağıtıldı.

Meryem Ana Yortu’suna Amerika, Almanya, Fransa, Ortadoğu ülkeleri yanı sıra Türkiye’nin çeşitli illerinden ziyaretçiler ile Vakıflı Köyü Muhtarı Berj Kartun, Ermeni Cemaati Başkanı Cem Çapar, Yeşilköy Belediye Başkanı Fatma Görgen de katıldı.

Vakıflı Köyü Muhtarı Berj Kartun, bu bayramın tüm Hıristiyan aleminde Meryem Ana Yortusu olarak kutlandığını belirterek; “Geleneksel Meryem Ana Yortusunu kutluyoruz. Bayramdan bir gün önce adakları keser ve şenlikler yaparız. Bayram günü ise ayinden sonra pişirilen herisiyi dağıtırız” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here