Deniz ve Sportif Turizm Kurulu Toplantısı

0
205

deniz turizmiİskenderun Deniz Turizm ve Sportif Turizm Kurulu, geçtiğimiz hafta sonu Kaymakam Hasan Özyiğit başkanlığında toplanarak, sualtı ve su üstü faaliyet araçlarına ilişkin talepleri değerlendirdi. Toplantıda ayrıca günübirlik “Deniz Turizmi” konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantıya Kaymakam Özyiğit’in yanı sıra Hatay İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ümmühan Eryurt, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Arıkoğlu, İlçe Turizm Danışma Bürosu Yetkilisi Özgür Durmaz, Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı Temsilcisi Murat Demirbaş, Liman Başkanlığı Temsilcisi Özkan Alkaç katıldı.

Kaymakam Özyiğit açılış konuşmasında, sualtı ve su üstü faaliyet araçlarına ilişkin talepler ile Günübirlik Deniz Turizmi konusunda meydana gelen gelişmeleri değerlendirmek, ayrıca bu faaliyetlerin vatandaşlarımıza yansıyan olumlu ya da olumsuz etkilerini değerlendirmek üzere bir araya gelindiğini ifade etti.

Özyiğit, Deniz Turizmi Yönetmeliği uygulama tebliğinin ardından, anılan yönetmelik hükümleri gereğince, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğünün olurları ile Su Altı ve Su Üstü Faaliyet Araçlarına ilişkin taleplerin değerlendirilmesi ve günübirlik deniz turizmi kurulları konusunda Valiliğe yetki devri yapıldığını da kaydetti.

Kaymakam Özyiğit; “Deniz Turizmi Yönetmeliği ve Uygulama Tebliği uyarınca Valilik makamının olurları ile Günübirlik Turizm teknelerinin yeterlilik belgelerine ilişkin başvuruların İskenderun Kaymakamlığınca oluşturulan kurul tarafından değerlendirilmesi uygun görüldüğünden, ilçemizde Kaymakam başkanlığında Deniz Turizm ve Sportif Turizm Kurulu oluşturulmuş ve 2011 yılından itibaren İskenderun Kaymakamlığınca başvurular değerlendirilmiştir” dedi.

Kurulun amacı hakkında da bilgi paylaşımında bulunan Özyiğit, çeşitli spor disiplinlerinin turizm faaliyeti olarak uygulanması sırasında, turizm amaçlı sportif faaliyette bulunacak turizm işletmelerinde aranacak nitelikleri belirlemek, faaliyetin güvenli biçimde sürdürülmesi için gerekli önlemleri almak, denetlemek ve turizmin çeşitlendirilmesini sağlamak üzere kurulun çalışmalarına devam ettiğini belirtti.

ALO 158 Sahil Güvenlik İhbar Hattı Aktif

Deniz turizmi ile ilgili faaliyetlerin emniyetli bir şekilde gerçekleştirilebilmesi, halkımızın huzur ve güvenliğini tehlikeye sokacak unsurların ortadan kaldırılması amacıyla yasaların verdiği yetkilerin uygulanacağını ve bu konuda hassasiyet gösterilmesi gerektiğini de vurgulayan Özyiğit, ALO 158 Sahil Güvenlik İhbar Hattı’nın aktif olduğu ve denizde tehlike yaşanması, denizi kirleten her türlü davranış, yasa dışı su ürünleri avcılığı ve dalış gibi şikâyetlerin bu ihbar hattına bildirilebileceğini de dile getirdi.

Günübirlik Deniz Turizmi faaliyetinde bulunmak üzere Gezi Teknesi İşletme Belgesi sahibi olan işletmecilerin, ilçemizde gerçekleştirdiği gezi teknesi faaliyetlerinde ilgili mevzuat çerçevesinde hareket etmesi gerektiğini ifade eden Kaymakam Hasan Özyiğit, bu konudaki uygulamaların kurul üyelerince denetleneceği ve kural ihlali olması halinde gereken cezai müeyyidenin uygulanacağı, özellikle de istiap haddini aşarak yolcuların güvenliğini tehlikeye sokan işletmecilere ağır cezaların kapıda olduğunu söyledi.

Yapılan değerlendirmelerin ardından, katılımcılara teşekkür eden Kaymakam Özyiğit, Deniz Turizm ve Sportif Turizm Kurulu üyelerine görevlerinde başarılar diledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here