“Demokratik Hukuk Devleti Ancak Parlamentonun İradesiyle Gerçekleşebilir”

0
69

ihd açıklama7İHD İskenderun Şube Başkanı Sadullah Çağlar’ın ‘Demokratik Paket’ Yorumu

Hükümet tarafından hazırlanan demokratikleşme paketini eleştiren İnsan Hakları Derneği İskenderun Şube Başkanı Sadullah Çağlar, Suriye olayı ile ilgili dış politikada yalnızlaşan Ak Parti’nin gündemi değiştirmek için demokrasi paketi adı altında oyalama çalışması yaptığını belirtti.

Dernek binasında dün demokratikleşme paket ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Dernek Başkanı Çağlar; “Türkiye’de 12 Eylül darbe döneminde hukuk devleti ve insan hakları askıya alınmıştır. Ak Partinin iktidar olmasıyla beraber demokratik rejim yeniden uygulanacak zannedildi. Fakat on yıllık Tayyip Erdoğan başbakanlığında ileriye yönelik hiçbir gelişme olmadı. Darbe yapısı olduğu gibi uygulandı. En başta halkın siyasi iradesini meclise taşıyan yüzde on baraj sistemine dokunmadı. Ak Partinin siyasi yapısına baktığımız zaman aylardan beri açıkladığı demokrasi paket umutsuz bir çıkıştı.

Daha doğrusu Suriye olayı ile ilgili dış politikada yalnızlaşan Ak Parti gündemi değiştirmek için demokrasi paketi adı altında oyalama çalışması yapmaktadır. Özelikle aydınlara yönelik baskılar devam ederken Ak Partinin demokrasi açılımı nasıl inandırıcı olacak? Coğrafyamızın bir bölgesinde Rojava’da masum sivil insanlara saldıran el kaide nerden beslenmekte ya da nereden güç almaktadır? Reyhanlı’da aylar öncesi yaşanan katliamın el kaide tarafından yapıldığı dünya basını tarafından açıklandı. Eğer bir ülkede yasal olmayan koruculuk sistemi devam ediyorsa nasıl inandırıcı olacak?” diye konuştu.

Politikanın uzlaşma olduğuna da işaret eden Çağlar; “Siyasal darbe yönetimi aşılacak, hukuksal yenilik olacaksa, en başta ana muhalefet olmak üzere tüm parti yöneticileri ile oturmak metin üzerinde uzlaşma sağlamak gerekir. Siyasal yapıları bilgilendirmeden yapılan açıklama Ak Parti programı olarak kalacaktır. Biz İskenderun İnsan Hakları yönetimi olarak gerçek, demokratik, hukuk devletinin ancak parlamentonun iradesi ile gerçekleşeceğine inanıyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here