İskenderun Belediyesi Kurban Satış Alanını Düzenledi

0
184

kurbanlık satışı1İskenderun Kurban Hizmetleri Komisyonu’nun kararıyla belirlenen Kurban Satış Alanı, İskenderun Belediyesi tarafından düzenlendi. Akçay Mıntıkası otoban altı Kınalı Petrol arkasında düzenlenen Kurban Satış alanında, vatandaşların kurban alışverişini rahatça yapabilmeleri amacıyla gerekli tedbirler alındı.

Komisyon kararıyla kurban kesim yeri olarak büyük ve küçükbaş hayvanların Müftüler köyü yolu üzerindeki İskenderun Belediyesi Mezbahanesinde, küçükbaş hayvanlar için Cumhuriyet mahallesi kanal boyundaki Perşembe pazarı içinde kurulacak olan kesim yerinin kullanılmasına karar verildi.

Kararda, kurban satış alanında kesim yapılması kesinlikle yasaklanırken, belirlenen kesim yerleri ile komisyonca müsaade olunan özel kesim yerleri haricinde umuma açık alanlarda, parklarda, caddelerde, sokak ve kaldırımlarda kurban kesiminin de kesinlikle yasak olduğu, kurallara uyulmaması halinde ilgililer hakkında 20 Temmuz 2013 tarih ve 28713 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 2013 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğin ilgili maddeleri uyarınca gerekli kanuni işlemlerin yapılacağı uyarısında bulunuldu.

Halkımız, şikayetlerini İskenderun Belediyesi’nin Alo Çağrı Merkezi’nin 444 1939 ve Alo Zabıta 61 416 84 numaralı telefonuna iletebilirler.

Otopark ve Parkomatlar Ücretsiz Olacak

İskenderun Belediyesi, bayram hazırlık çalışmasını tamamladı. İskenderun Belediyesi otoparkları ve parkomatları, Kurban Bayramı tatili süresince halkımıza ücretsiz hizmet verecek. Bayram arefesi, bayramın birinci ve ikinci günü halkımızın mezarlık ziyareti için İskenderun Belediyesi’nce ücretsiz otobüs seferleri düzenlenecek.

İskenderun Belediyesi Ulaşım Müdürlüğü tarafından, Kurban Bayramı dolayısıyla, halkımızın mezarlık ziyaretleri için, 14-15-16 Ekim 2013 tarihlerinde, İsmet İnönü (Pac) Meydanında 07.30-13.00 saatleri arası Asri ve Çankaya Mezarlığına karşılıklı olarak ücretsiz otobüs seferleri gerçekleştirilecek.

Mezarlık ziyaret günleri ve saatleri şu şekilde belirlendi; 14 Ekim 2013 Pazartesi günü (Arefe günü) saat 07.30-13.00. 15 Ekim 2013 Salı günü  (Bayramın 1. Günü)  saat 07.30-13.00. 16 Ekim 2013 Çarşamba günü (Bayramın 2. Günü) saat 07.30-13.00.

Kurban Kesim Koşulları Açıklandı

İskenderun Kaymakamlığı Kurban Hizmetleri Komisyonu, Kaymakam Vekili Abdulaziz Aydın başkanlığında İskenderun Müftülüğünde toplanarak gündemindeki maddeleri karara bağladı. Komisyon, Akçay Mıntıkası Otoban altı Kınalı Petrol arkasının Kurban Satış Alanı olarak kullanılmasına, Ücretli Kurban kesim yeri olarak da büyük ve küçükbaş hayvanların Müftüler Köyü yolu üzerindeki İskenderun Belediye kesimhanesi, küçükbaş hayvanlar için Cumhuriyet Mahallesi kanal boyundaki Perşembe Pazarı içinde kurulacak olan kesim yerinin kullanılmasına karar verdi.

Kurban satış alanı ve belirlenen kesim yerleri ile kkomisyonca müsaade olunan özel kesim yerleri haricinde umuma açık alanlarda, parklarda, cadde, sokak ve kaldırımlarda kurban kesiminin yasak olduğunu belirtilirken ayrıca şu kararlar alındı;

“Ücretli kesim yerlerinde büyükbaş hayvanlar için 150, küçükbaş hayvanlar için ise 30 TL makbuz mukabilinde ücret alınmasına, Kendi işyerlerinde kesim yapmak isteyenlerin İlçe Müftülüğüne dilekçe ile yazılı olarak müracaat etmelerine müteakip, komisyonca yapılacak denetim sonrasında uygun görülenlere izin verilerek 100 TL ücret alınmasına. Sığır cinsinden satılan hayvanlara ait kulak küpe ve pasaportlarının ile koyun ve keçi küpelerinin 25 Ekim 2013 gününe kadar İlçe Tarım Müdürlüğüne teslim edilmesi, kesilen küçük ve büyükbaş hayvan sayılarının ise yine en geç 25 Ekim 2013 gününe kadar İlçe Müftülüğüne bildirilmesine karar verilmiştir.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here