Demokrat Parti İskenderun İlçe Kongresi Yapıldı

0
420

İl Başkanı Ekmen; “Ülkemize Sahip Çıkmak İçin Bu Siyasi Adımları Atıyoruz”

Geçtiğimiz haftalarda İskenderun’da yeniden yapılaşma çalışmalarını sürdüren Demokrat Parti, İlçe Kongresini gerçekleştirdi. Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen ve tek listeyle gidilen seçimlerde, Demokrat Parti İskenderun İlçe Başkanlığına Bilal Karaosman seçildi.

İlçe kongresine, Demokrat Parti Hatay İl Başkanı Mahmut Ekmen ve il yöneticileri, DYP 19. dönem Hatay Milletvekili Bestami Teke, ilçe yönetimi, ilçe delegeleri ve partililer katılım gösterdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan İlçe Kongresinde kısa bir hoş geldiniz konuşması yapan DP İskenderun İlçe Başkanı Bilal Karaosman, katılımlarından ötürü herkese teşekkür etti.

Daha sonra söz alan Demokrat Parti Hatay İl Başkanı Mahmut Ekmen de, partilerinin güçlenerek yoluna devam edeceğini vurgulayarak; “Allah ülkemizin birlik ve bütünlüğüne zeval vermesin. Ülkemize sahip çıkmak için bu siyasi adımları atıyoruz. Bu bir başlangıçtır. İleriki günlerde inşallah bu partinin çok daha fazla büyüyeceğini ve hatta iktidara koşacağını, hiç değilse ana muhalefet partisi olacak duruma geleceğini şimdiden size müjdeliyorum.

Yukarıda çok büyük işler, anlaşmalar yapılmakta. Belki Demokrat Partimizin başına bir kelime konulabilir, merkez gibi. Buna benzer bir kelimeyle bir birleşim olacak. Bu birleşimle DP çatısı altında devam edecek bir siyasi oluşumun. Türkiye’nin kaderini değiştireceğine inanıyorum. Bugün burada seçilecek İskenderun ilçe teşkilatına hayırlı olsun diyorum” şeklinde konuştu.

DYP 19. dönem Hatay Milletvekili Bestami Teke ise yaptığı konuşmasında köklü bir geçmişleri olduğundan söz ederek; “Bizim partimiz misyon partisi. Bu ülkeye demokrasiyi getiren parti. Geçmişi araladığınız zaman ‘Söz Milletin’ diyen parti biziz. ‘Konuşan Türkiye’ diyen biziz. Bozkırları, kurak toprakları suyla birleştirerek insanlara nimet veren, topraktan nimet fışkırttıran, barajları yapan parti biziz. Üretim kaynakları olan demirçelik ve benzer tesisleri Türkiye’ye kazandıran parti biziz. Bizim takip ettiğimiz, kimseye kırgınlık, düşmanlık değil. Şimdiki politikacı arkadaşlara da kızgın ya da dargın değiliz. Ama biz üretimden yana, kalkınmadan, barıştan, özgürlükten yana olan bir misyonun peşindeyiz.

Bugün sağımızda solumuzda kavgalar dövüşler var. İnsan insanı niye öldürsün. Suriye’de Irak’ta bir kardeş kavgası varsa bu kavgaya son verilmesi için biz buradayız. Niye bizim dönemlerde bu kavgalar olmadı. Ama bu kavgalarda mevcut hükümet olarak parmaklarımız olmuştur. Parmaklarımız olduğu için Suriye bu noktadadır. Bizim isteğimiz şu; bu memleket yeniden huzura, barışa kavuşsun. Yeniden üretime dönük ekonomisini düzelterek üretim tesislerini kursun. Bizim davamız bu. O yüzden Demokrat Parti mücadelesini veriyoruz. Davamıza sahip çıkıp buraya geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İlçe kongresinde son olarak DP Hatay İl Başkanlığı Basından Sorumlu Başkan Yardımcısı Recep Çetin söz adı. Ülkenin içinde bulunduğu duruma değinen Çetin; “Yeni fabrikaların üretimi yapılmıyor. Çocuklarımıza iş imkanı sağlanamıyor. Bir taşeron sistemidir çıkarılmış. Devleti firmalar, çalışan gençleri firmalar soyup soğana çevirmektedir. Gençlerin asgari ücretle alması gereken paranın iki katını firmalar kazanmaktadır. 16 yıllık hükümetimiz ‘taşeronluk sistemini kaldıracağız, kadro vereceğiz, herkesi devlete bağlayacağız’ diye açıklamada bulundu. Bakalım yılsonuna kadar bekleyeceğiz. İnşallah çocuklarımıza, çalışanlarımıza faydalı olacak şekilde bu sistem çıkar.

Mazot 4,80, benzin 5,50 TL olmuş. Bu mazottan faydalanan çiftçimiz, ürününü tarlada bırakıyor, ürünün ekemiyor, toplayamıyor, satamıyor. Kasaplar da et bulamıyor. Ama esnafımızda, çiftçimizde herkes mutlu ve mesut… Bundan başkası yok ki deniyor. Ekonomimiz bu kadar güzel ne mutlu bu millete.

TSK’yı 15 Temmuz öncesinde bir türlü Suriye’ye sokamayan hükümet maalesef tüm birimlerdeki komutanları görevlerden alarak 15 Temmuz’dan hemen sonra Suriye harekatları başlamıştır. Her tarafımızda bir kaçak doğalgaz vardır, biz ateş olarak bunun içindeyiz. Bu kaçak gaza ne zaman temas eder patlayıp havaya uçarız yarınımız henüz belli değil” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Ertan Küçükay da telefonla arayarak, kongrenin hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.

Yapılan konuşmaların ardından, DP İskenderun İlçe Başkanlığının yeni kurulması nedeniyle faaliyet raporu ve bütçe görüşmeleri yapılmadan seçimlere geçildi.

Yirmi beş ilçe delegesinin tamamının oy kullandığı seçimler sonucu yeni yönetim şu isimlerden oluştu; Başkan Bilal Karaosman. Yönetim Kurulu Asil Üyeler; Nevin Kireççi, Mehmet Tufan, Ali Karaosman, Ahmet Demir, Döne Karaosman, Yusuf Çakır, İnayet Özdemir, Sabahattin Çağlar. Yedek Üyeler; Mehmet Kürek, Şenay Taş, Semir Kara, Taner Kömürcü. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here