‘Demokrasi Paketi’ Değil, AKP’ye Makyaj Paketi

0
97

emep ilçe başkanı2EMEP İskenderun İlçe Başkanı Mevlüt Bulgur’da Tepkili!

Emek Partisi (EMEP) İskenderun İlçe Başkanı Mevlüt Bulgur, günlerdir ülke gündemini meşgul eden demokratikleşme paketi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Açıklamasında Ak Parti Hükümetine yüklenen Bulgur; “Paketin içeriğine bakıldığında çözüm getirmek bir yana; ülkenin temel demokrasi sorunlarının yanına lafızda bile yaklaşamadığı görülüyor” dedi.

Paketten beklenenin çıkmadığını ifade eden Bulgur, paketin halkın beklentilerine yanıt verecek durumda olmadığını da vurgulayarak; “Pakette, ülkenin demokratikleşmesi bakımından olmazsa olmaz önemde olan Kürt sorunu, laiklik, örgütlenme, söz, basın özgürlüğü gibi temel hak ve özgürlüklere ilişkin bir yaklaşım olmadığı gibi, laiklik meselesini daha da ağırlaştıran bir yaklaşım gösterilmiştir. Bu haliyle paketin halkın demokrasi beklentilerine yanıt vermek değil, AKP’nin, halkın gözünde ‘değişimin partisi’ imajını yeniden tazelemek üzere düzenlenmiş bir ortaoyunundan ibaret olduğu ayan, beyan ortadadır.

Otoriter, Baskıcı Görüntüye Makyaj!

Denebilir ki, son olarak Kürt sorununda uyguladığı baskıcı politikalar, Gezi direnişi ve ardından gelişen toplumsal muhalefeti bastırmak için kullandığı yol ve yöntemlerle yıpranmış olan otoriter, baskıcı görüntüsüne biraz makyajdır bu paket.

Böyle bir ucube paketi bu ülkenin yurttaşlarına “demokrasi paketi” diye yutturmaya kalkan Başbakan Erdoğan ve AKP hükümetine birilerinin demokrasinin ne olduğunu anlatması gerekir. Demokrasinin ancak emekçilerin ve halkın mücadelesiyle kazanılacağı gerçeği bu olayla bir kere daha açığa çıkmıştır” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here