DDY Lojmanları Betonarme Yağmursuyu Kanalı İnşaatı İhalesi Yapıldı

0
194

ddy drenaj ihalesiİskenderun Belediyesi’nce, Devlet Demiryolları Lojmanları betonarme yağmursuyu kanalı inşaatı işi ihalesi yapıldı.

Belediye Brifing Salonu’nda düzenlenen ihalede konuşan Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek; “Drenaj kanalları yaptık. İkinci bölüm drenaj kanalı inşaatı Gürsel Mahallesinde sürüyor. Dünyada küresel iklim değişiklikleri yaşanıyor. Artık buna hazırlıklı olmalıyız. Drenaj kanalı çalışmalarımızla İskenderun’u sel tehlikesinden uzaklaştırmaya çalışıyoruz. Betonarme yağmursuyu kanal inşaatı yapacağımız bu bölgede su baskınından mağdur olan çok insanımız var. Burada 30 yıldır her yağmurda su baskını, su birikintisi oluyordu. Bu soruna çözüm amacıyla bu ihaleyi yapıyoruz” dedi.

İhalede, dört firmanın teklif zarfı, katılımcılar huzurunda sırayla açıldı. Pazarlık usulüyle yapılan ihale, iki aşamalı gerçekleştirildi.

Uzun Yılların Sorununa Kökten Çözüm

Çay Mahallesinde E-5 yolu ile Tayfur Sökmen Bulvarı kavşağında Devlet Demir Yolları sahasına çephe, lojmanlar önündeki, geçmişte inşa edilmiş düşey açıklığı dar olan betonarme kutu kesitli drenaj kanalındaki tıkanıklığının giderilememesi nedeniyle, bu bölgede aşırı yağışlarda su baskını yaşanıyordu. Uzun yılların sorununa kökten çözüm getirilmek amacıyla, İskenderun Belediyesi’nce, Devlet Demir Yolları Lojmanları sahasında yağmursuyu drenaj kanalı inşaatı yapılacak.

Gürsel Mahallesi’nde Yağmursuyu Drenaj Kanalı Yapımı Sürüyor

Mustafa Kemal, Gürsel, Modernevler ve Meydan mahalleleri ile Mustafa Kemal Üniversitesi yerleşkesi alanında yağmursuyu baskınına son verecek olan yağmursuyu drenaj kanalı inşaat çalışması aralıksız sürüyor. Gürsel Mahallesi’ndeki, uzun yıllardan beri yaşanan su baskını ve sıkıntılarına son verecek yağmursuyu drenaj kanalı inşaat çalışması, Dinç Petrol önünde devam ediyor. Adalet Sarayı, AVM kavşağından, Karaağaç Asri Mezarlığa kadar Arsuz yolunda betonarme kutu kesit yağmursuyu drenaj kanalı inşaatı kısa bir süre içerisinde tamamlanacak.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here