Cumhuriyeti Bir Kez Daha Sahiplendik!

0
127

Kaymakam Su; “Başarılarımız Cumhuriyet ile Taçlandırılmıştır”

Cumhuriyet Bayramının 89. yıldönümü İskenderun’da halkın da yoğun katılımı ile coşkuyla kutlandı. Atatürk Bulvarında gerçekleştirilen tören geçişinde Askeri sancak halk tarafından uzun süre ayakta alkışlandı. Milli duyguların pekiştirildiği Cumhuriyet Bayramında, öğrencilerin tören geçişindeki tutumları ile “Cumhuriyeti siz kurdunuz, bizler yaşatacağız” mesajı verildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 29 Ekim 1923’te, Cumhuriyet yönetimini ilan etmesi anısına her yıl 29 Ekim günü Türkiye’de ve Kuzey Kıbrıs’ta kutlanmakta olan Cumhuriyet Bayramı ilçemizde de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Dün kutlama programı, Kaymakam Ali İhsan Su’nun, kaymakamlıkta tebrikleri kabul etmesi ile başladı. Tebriklerin kabulünün arından tören alanına geçildi. Törene, Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Kaymakam Ali İhsan Su, Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Tatar, bazı siyasi parti ilçe yönetim kurulu üyeleri ve belediye meclis üyeleri, askeri erkân ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Geçmiş bayramlara oranla bu yıl Cumhuriyet Bayramına sahip çıkan İskenderun halkının ilgisi, en çok törende görev alan öğrencileri sevindirdi. Törenin açılış konuşmasını yapan Kaymakam Su, Kurtuluş Savaşının önemine ve süregelen zamanın Cumhuriyetin kurulmasına kadar sürdüğünü hatırlyarak; “Cumhuriyet Bayramını coşku ve kıvançla kutlamaktayız. 19 Mayıs 1919’da başlayan kurtuluş mücadelemizle elde edilen başarılarımız cumhuriyet ile taçlandırılmıştır” dedi.

Törende, Türk Hava Kurumunun hava gösterisi büyük ilgi görürken, şiirler okundu, folklor gösterisi gerçekleştirildi. Denizciler M. Kemal İlköğretim Okulunun folklor gösterisi büyük alkış aldı. Tören geçişi bayrak geçişi ile başladı. İskenderun Lisesi öğrencilerinin geçiş esnasında “Ne Mutlu Türküm Diyene” sloganı coşkuyu biraz daha arttırdı.

Öğrencilerin geçiş töreninin ardından askeri sancak geçişi, coşkuyu hat safhaya taşıdı ve törene katılan vatandaşlar sancağı uzun süre ayakta alkışladı. Askeri geçişin ardından Güney Eğitim Vakfı ardından da bazı esnaf odaları geçiş yaptı. Esnaf odaları geçişinde araçlar üzerinde halka çiçekler dağıtıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here