“CONİ’leri İskenderun Sokaklarında Gezdirmeyeceğiz!”

0
76

İskenderun’da Yine Sağduyu Hâkimdi…

TGB Öncülüğünde Patriot Füzeleri ve NATO Protesto Edildi

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) öncülüğünde İskenderun’da patriot hava savunma sistemlerinin kurulması ve NATO, dün protesto edildi. İskenderun Liman kapısı önünde toplanan grup adına konuşan TGB Genel Başkanı İlker Yücel, ABD askerlerinin İskenderun’da rahat bir şekilde gezemeyeceklerini, sokaklarda görmeleri halinde başlarına çuval geçirip denize atacaklarını belirtti.

TGB’nin düzenlediği protesto gösterisi için Havuzlu çarşıda toplanan gruplar arasında CHP Hatay Milletvekilleri Refik Eryılmaz ve Mevlüt Dudu da vardı. Burada bir süre ABD, NATO ve hükümet aleyhine sloganlar atan grup, liman kapısına kadar kortej eşliğinde yürümek istedi. Bu yürüyüşe “Gösteri ve toplantı yürüyüşleri kanuna muhalefet” olduğu gerekçesi ile İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başer, izin vermedi. Devreye giren milletvekilleri ile yapılan uzun görüşme sonucunda, polisler eşliğinde slogansız ve sadece Türk bayrağı olması kaydı ile kaldırımdan yürünmesine izin verildi. Liman kapısına kadar hiçbir taşkınlık yaşamadan ilerleyen grup, burada bayrak ve flamalarını açıp sloganlar atmaya başladı.

Burada ilk olarak söz alan TGB Genel Başkanı Yücel; “Şuanda İskenderun’da olağan üstü bir durum var. Hatay’ı kaybettik. Hatay valisi el kaide olmuştur. Şuan onlar yönetiyor. Türkiye bölünüyor bunu görmek gerekir. Ülkemizi ‘Füzesistan’ yapmayacağız, yaptırmayacağız. Coniler İskenderun sokaklarında rahat-rahat gezebileceklerini sanmasınlar. Kanlı postalları ile gezdirmeyiz. Eğer sokaklarda onları yakalar isek, çuvalı kafalarına geçirir ve denize dökeriz. Unutulmasın TGB burada!” dedi.

Milletvekili Mevlüt Dudu da, füzelerin asıl amacının herkes tarafından çok iyi bilindiğini söyleyerek; “Ülkemizin savunmaya ihtiyacı yok ki!” dedi. Milletvekili Eryılmaz ise, “Türk Gençlik Birliğinin onurlu mücadelesinden dolayı onları selamlıyorum. Ülke menfaatlerinin savunulduğu her alanda var olacağım. Suriye’de yaşanan ölümlerden iktidarında payı olduğunun bilinmesini isterim. Bu füzeler, ileride olabilecek İsrail, ABD ve İran savaşı için kurulmuştur” diye konuştu.

İşçi Partisi Genel Sekreteri Osman Yılmaz da söz alarak; “Patriot füzeleri ülkemizi savunmayacağı gibi Suriye, Irak ve Türkiye’nin parçalanmasını savunacaktır” diyerek, patriotlar gidene kadar uyumayacaklarını kaydetti.

Bayrak ve flamalarını açıp sloganlar atmaya başlayan grup, yapılan konuşmaların ardından sessizce olaysız bir şekilde dağıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here