Cömert’in Ölümüne Sebep Olan Polise 20 Yıl Hapis İstemiyle Dava Açıldı

0
65

abdullah cömert1Antakya’da Gezi Parkı gösterileri sırasında Abdullah Cömert’in başına gaz fişeği atarak ölümüne yol açan bir polise olası kastla öldürme suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Adli Tıp 1. İhtisas Kurulu’nun raporuna göre Abdullah Cömert’in kafasına biber gazı kapsülü isabet etmesi sonucu can verdiği ve “Bundan herhangi bir kuşku bulunmadığı” ifade edildi. Radikal’in haberine göre polis memuru Ahmet Kuş’un Cömert’in vurulduğu sokakta görev yapan araç içerisinde gaz fişeği atmakla sorumlu olduğunu belirtildi.

Polis Memuru Kuş, iddianamede yer verilen ifadesinde, 3 Haziran 2013 saat 23 sularında olaylara müdahale ettiklerini, kontrollü bir şekilde gaz bombası attığını, bu işin eğitimin aldığını ve dolayısıyla kalabalıkların üzerine değil, arkalarına doğru fırlattığını söyledi. Toplam 25-30 gaz fişeği attığını anlatarak, gaz fişeğinin bir kişiyi hedef alması durumunda öldürücü olup olmadığını bilmediğini, böyle bir olaya da şahit olmadığını, gaz fişeği mesafesinin atılan silaha göre 100-150 metre arası olduğunu kaydetti.

Gaz fişeğinin atıldığı nokta ile Cömert’in vurulduğu nokta arasında 36 metre bulunduğu kaydedilerek, gaz fişeğinin toplam ağırlığının 150 gram, azami menzilinin 90/150 metre olduğu vurgulanarak, şöyle denildi: “Gaz fişeğinin özellikleri ve menzili ile gaz fişeğinin atıldığı mesafe birlikte değerlendirildiğinde şüphelinin gaz fişeğinin birilerine isabet etmesi halinde yaralayıcı ve öldürücü zarar vereceğini öngörmesine rağmen kalabalığa doğru gaz fişeğini ateşleyerek olası kast ile maktulün ölümüne sebebiyet verdiği…” Savcı Murat Üzüm tarafından hazırlanan iddianame, Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here