Sınırda Askeri Araca Ateş Açıldı

0
108

sınırda ateş1Genelkurmay Başkanlığı tarafından, Suriye’den gelen 2 kişi tarafından Hatay sınırındaki askeri araca ateş açıldığı açıklandı. Askerlerin de ateşle karşılık verdiği olayda ölen ve yaralananın olmadığı belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığı, saldırının önceki gün saat 17.00 sıralarında Altınözü İlçesi yakınlarında meydana geldiğini açıkladı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 2’nci Hudut Alay Komutanlığı Kıyıgören Hudut Karakolu sorumluluk sahasında, 2 şahsın Suriye’den Türkiye’ye doğru hudut hattına yaklaştığı görülmüştür. Tespit edilen bu durum üzerine, Kıyıgören Hudut Karakolu’ndan bölgeye sevk edilen Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçlı (TTZA) Mobil Yol Kontrol Unsuru’nun (MYKU) üzerine, şahıslar tarafından silahlar ile ateş açılmış ve atılan mermiler TTZA’nın sol ön camına isabet etmiştir. Açılan bu ateşe, MYKU personeli tarafından ateşle karşılık verilmiş, hudut unsurlarımızın açtığı bu karşı ateş sonucunda, şahıslar Suriye tarafına kaçmışlardır. Hatay Valiliği, Altınözü Kaymakamlığı, Altınözü Cumhuriyet Başsavcılığı ve 6’ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı Askeri Savcılığı’na bilgi verilmiştir.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here