Çocuklarınızla Birlikte Zaman Geçirin

0
66

karne günü2Öğrencilerin merakla beklediği 15 günlük yarıyıl tatili sonunda geldi. Dün karne alan öğrenciler hem karne heyecanını hem de tatil heyecanını bir arada yaşadı. Ancak, başarılı öğrenciler güzel notlarını ailelerine gösterme telaşına kapılırken, başarısızlarda ise ‘Karnemi nasıl aileme göstereceğim’ stresi yaşadı. Psikolojik Danışmanlar ailelere bu dönemde çocuklarına nasıl yaklaşmaları gerektiği konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Uzmanlar, bu dönemde çocuklar için önemli olanın ilk günkü telaşı azaltıp, başarısızlık ve başarının sebeplerini doğru yorumlayarak yerinde tepkiler vermek gerektiğini söylerken, bu noktada en büyük görevin velilere düştüğünü ifade etti.

Kötü bir karnenin başarısızlık göstergesi olmadığını söyleyen uzmanlar, karnenin, çocuğun bir dönem sonunda sadece o dönemdeki derslerden ve o dönem yaşadığı olayların neticesinde aldığı notlar olduğunun unutulmaması gerektiğini vurguladı. Uzmanlar, çocuğun karnesi nasıl olursa olsun, anne-babanın şefkatinden ve sevgisinden hiçbir şey eksiltmeden onlara sarılmalarının büyük önem taşıdığını sözlerine ekliyor.

Başarısız karne de anne babanın da kendini sorgulaması gerektiğini kaydeden uzmanlar, çocukları değil karnedeki notları sorgulanması gerektiğini, nasıl düzeltebileceği konusunda çözümler üretmeye çalışılması gerektiğini ifade ettiler.

Cezanın ve başka çocuklarla kıyaslamanın da doğru olmadığını kaydeden uzmanlar, ceza yerine kötü notları düzeltmek adına yapıcı çözümler üretmenin daha faydalı olacağını kaydederken, çocukla birebir zaman geçirmenin, birlikte ders çalışmak, birlikte oyun oynamak gibi çok önemli olduğunu ifade ettiler.

Dönem tatilini verimli geçirebilmek için günde bir iki saat ödev yapılabileceği gibi, sosyal aktivitelerin de kaçırılmaması gerektiği ortak görüşüne varıldı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here