“Çocuklarımıza Spor Kültürü ve Yaşam Felsefesini Öğretiyoruz”

0
80

milli olimpiyat komitesi1TMOK Kültür ve Eğitim Komisyonu Başkanı Bilal Porsun; “Çocuklarımıza Spor Kültürü ve Yaşam Felsefesini Öğretiyoruz

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Kültür ve Eğitim Komisyonu Başkanı Bilal Porsun, TMOK Üyeleri Ramazan Şanıvar ve Serdal Kelahmet ile birlikte dün basın mensuplarıyla İskenderun Gazeteciler Cemiyetinde bir araya geldi.

TMOK’un faaliyetleri hakkında geniş bilgiler veren Başkan Bilal Porsun; “TMOK Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteğiyle ilkokul 4. ve 5. sınıf öğrencilerine yönelik sunumlar Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu tarafından 2006 yılından beri sürdürülmektedir. Akademisyenler, çocuk psikologları, komisyon üyeleri işbirliği ile titiz bir çalışmanın ürünü olan proje, profesyonel sunucusu ve çok sevilen maskotu ‘Oli’ ile spor kültürünü, Olimpiyat oyunlarını ve felsefesini, Fair-Play’i, sağlıklı beslenmeyi, çevre duyarlılığını çeşitli videolar, çizgi filmler, küçük yarışmalar, renkli görseller aracılığıyla interaktif olarak anlatmaktadır.

milli olimpiyat komitesi2

Oli öyle bir proje ki, bu projeye katılanlar ya iyi bir sporcu veya iyi bir izleyici olmaktadır. Bu proje sayesinde beden eğitimi ve spor yüksekokulu okuyan üniversite öğrencilerinin dahi bilmediklerini bu 4. ve 5. sınıftaki öğrencilerimiz öğreniyor. Kısaca geleceğimiz olan çocuklarımıza spor kültürü ve yaşam felsefesini öğretiyoruz. Hedefimiz ülkemizdeki 17 milyon gençten en azından 10 milyonuna ulaşmaktır. Bu proje 17 milyon gence ulaşana kadar sürecektir” dedi.

2020 Olimpiyatlarına da değinen Başkan Porsun; “2020 olimpiyatları kaybedildi ama şuanda dünyada şu algı oluştu; ‘Bir gün Türkiye’de olimpiyatlar yapılacak!’ O nedenle ben bunu bizim açımızdan bir kazanç olarak görüyorum. Olimpiyatların kaybedilmesinin nedenlerinden biri olarak söylenen İstanbul’daki trafik değildir aslında. Birinci nedeni siyasi, ikinci nedeni de ülkemizde spor kültürünün olmayışıdır. Bu nedenle bizler ülkemize “Oli” projesi ile gençlere spor kültürünü öğretiyoruz. Oli yarınlara ışık tutan bir projedir” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here