Civelek; “Kadın Hakları Sorunu, Dünyanın Sorunudur”

0
89

İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı. Civelek; “Kadın haklarının tam anlamıyla hayata geçirilmesi konusunda eksiklerimiz vardır. Bu eksikler yalnız ülkemiz için söz konusu değildir. Kadın hakları sorunu dünyanın sorunudur” dedi.

Kadınların toplumsal, siyasal ve ekonomik yaşamdaki öneminin ve kadın haklarının, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesinde temel bir anlayış olarak yer aldığına da işaret eden Başkan Civelek mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Türkiye’de kadın haklarının öncülüğünü Mustafa Kemal Atatürk yapmıştır. Kadınlar kendilerine Cumhuriyetin ilk yıllarında verilen bu öncü hakları kullanarak, büyük çabalarla bilimde, sanatta, siyasette ve ekonomik yaşamda kendilerini kanıtlamıştır ama kadın haklarının tam anlamıyla hayata geçirilmesi konusunda eksiklerimiz vardır. Bu eksikler yalnız ülkemiz için söz konusu değildir. Kadın hakları sorunu dünyanın sorunudur.

Bütün insanlığın evrensel idealleri olan barış, adalet, eşitlik, demokrasi ve özgürlük, kadın haklarının eksiksiz olarak hayata geçirilmesiyle mümkün olabilir. Kadınlar daha yaşanabilir bir dünyayı yeniden biçimlendirecek güçtedir. İskenderun’da Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezlerimizdeki kadınlarımızın çabalarını, yaratıcı emeklerini, sanatsal çalışmalarını ve sergiledikleri sosyal dayanışmayı hayranlıkla ve takdirle izliyoruz, onlara değer veriyoruz. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü, kadın erkek hepimiz eşitlik anlayışıyla ve bilinciyle kutluyoruz”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here