Civelek; “Denktaş, Yaşamı Boyunca Onurlu Bir Davanın Mücadelesini Vermiştir”

0
68

İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın ölüm yıldönümü nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.

Kıbrıs Türklerinin önderi Rauf Denktaş’ın, bütün yaşamı boyunca haklı ve onurlu bir davanın mücadelesini verdiğini ifade eden Başkan Civelek; “Kıbrıs Türk halkının mevcudiyeti, güvenliği, uluslar arası toplumda saygın bir yer alabilmesi için verilen onurlu ve kararlı mücadelenin başı dik önderiydi.

Verilen mücadele Türk milletinin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin her zaman desteklediği kardeş Kıbrıs Türk halkının barış ve özgürlük mücadelesiydi. Bütün engellere rağmen başarıyla sonuçlanmıştır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin uluslar arası toplumda eşit olarak temsil edilmesi talebi mutlaka kabul edilecektir. Çünkü bu sonuna kadar haklı taleptir.

Bütün yaşamını Kıbrıs Türk halkına adayan Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş’ın yaptığı hizmetleri unutmayacağız. Onu her zaman Kıbrıslı Türk kardeşlerimizle birlikte milli şuur, ahde vefa ve şükran duygularıyla hatırlayacağız” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here