Ülkü Ocakları Madde Bağımlılığına Dikkat Çekti

0
59

İskenderun Ülkü Ocakları tarafından, Belediye Kültür Merkezi’nde “Madde bağımlılığı” konulu konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Ali Temiz katıldı.

Kötü arkadaşlık seçiminin madde bağılılığına daha çok neden olduğuna vurgu yapan Temiz, aile sorunlarının da gençleri madde bağımlılığına ittiğini söyledi. Sigara gibi bağımlılık yapan zararlı maddelerin insan vücudunda yarattığı ciddi hasarları anlatan Temiz, madde bağımlılarının çoğunun bağımlılıklarının farkında olmadıklarını ve bunun tedavi edilmesi gereken bir hastalık olduğunu kaydetti.

İnsanların hayatını karartan zararlı maddelere daha çok kötü arkadaşlık seçimi ile başlandığını da söyleyen Temiz, “Öğrenciler ve gençler arkadaş seçimine çok dikkat etmeli. Ailelerde çocuklarını her zaman oto kontrol altında tutmalıdırlar. Arkadaş çevresi ve aile sorunları da gençleri madde bağımlılığına itmektedir. ‘Bir kereden bir şey olmaz!’ demeyin. Yoksa o kıskaca sizde düşersiniz” diye konuştu.

Konferansa katılan MHP İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Gül de, zararlı madde kullanımının kişinin sadece kendisine değil, topluma ve insanlığa zarar verdiğini söyledi. İskenderun Ülkü Ocakları Başkanı Nurettin Aydemir ise, madde bağımlılığının geleceğin en büyük risk faktörlerinden birisi olduğunu vurgulayarak, kişiyi madde bağımlılığına iten nedenler arasında ilk sırayı merak duygusunun yanı sıra, arkadaş ortamlarının aldığını kaydetti. Düzenlenen konferansa MHP Hatay İl Başkanı Adnan Aktaş, üniversite öğrencileri ve öğrenci aileleri katıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here