Civelek; “Çalmadık, Çaldırmadık ve Çok Çalıştık”

0
49

civelek toplantı3İskenderun Belediye Brifing salonunda bir basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, 5 yıllık çalışmalar hakkında bilgiler verirken, bu geçen zaman zarfında İskenderun halkının temel ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yaptığını söyledi. Bunun için gönlünün çok rahat olduğuna da vurgu yapan Başkan Civelek, ihaleler hakkında çıkan haberi de mesnetsiz iddialar olarak tanımladı.

Altyapının bir kentin omurgası olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Civelek; “İskenderun’da biz bunu tamamladık. Elbette bunu tamamlayana kadar bazı sıkıntılar çekildi. Ama bunun başka bir alternatifi de yoktu! Bilim adamaları kuraklık ve sel konusunda sürekli uyarıyorlar. Benim gönlüm rahat kuraklık, sel ve çevre kirliliği ile ilgili biz önlemimizi aldık. Tüm ihalelerimiz de şeffaf yaptık. Çünkü yapılan hizmetler için harcanan paralar halkın paralarıdır. Bunu hiçbir zaman için aklımızdan çıkarmadık ve ihalelerimiz her zaman için şeffaf oldu. 2 ihalemize itirazlar oldu ama yapılan ihalelerin doğruluğu ortaya çıktı ve ihalenin devamına karar verildi. Müdürlerim halka hizmet ederken, onlara böyle bir ithamda bulunulmayı hak etmiyorlar. Bu söylenenler mesnetsiz iddialardır. Bütün ihalelerimiz şeffaftır ve kayıt altında tutuluyor. Biz seçime girdiğimizde 3 Ç’miz vardı; çalmayacağız, çaldırmayacağız ve çok çalışacağız. Bunu da yapmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

civelek toplantı4

Siyasi kimliğini öne çıkarmadığını ancak onur duyduğu CHP’nin üyesi ve belediye başkanı olduğunu ifade eden Başkan Civelek; “Partimizde de sosyal belediyecilik var. Bende o doğrultuda halkımıza hizmet ettim. Bütün çalışanlarımız ile kentimizin temel ihtiyaçlarına yönelik önemli mesafeler aldık. Su çalışması bitti. Devlet Su İşlerinin, 2012 yılının sonunda tamamlanması gereken su arıtma tesisi tamamlanamadığı için yeni şebekemize Aslantaş suyunu bağlayamadık. Yetkililerle yaptığımız görüşmede Şubat ayında tamamlanıp bağlanacağı söylendi.

Altyapı işi siyasi hezimet ile sonuçlanabilir. 200 Bin kişi kazansın diye ben bu riski aldım ve iyi ki yaptım! Yeter ki halkım huzurlu ve mutlu olsun. Halkımızda kendisi için yapılanı çok iyi biliyor. Altyapı çalışmaları bitti şimdi üst yapılara sıra geldi. Bu çalışmalarda müdürlerimiz gecelerini gündüzlerine katarak çalıştılar. Mutlaka çalışırken hata olabilir. Önemli olan bilerek hata yapılmamasıdır” derken, aday olması ve başkan seçilmesi halinde gerçekleştirmeyi düşündüğü projeler hakkında da bilgiler verdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here