Cinci Çete İçin Savcılık İddianamesi Hazırlandı

0
143

cinci çete13 Sanığın, 2 ila 41 Yıl Arasında Değişen Sürelerde Hapisle Cezalandırılması İsteniyor

İskenderun’da ‘cinlerin koruduğu küpler dolusu altınları çıkarma’ vaadiyle dolandırıcılık yapan 13 sanığın, yürütülen soruşturmanın savcılık iddianamesi hazırlandı.

Dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen 5’i tutuklu 13 sanığın, aralarında eski milletvekili ve işadamlarının da olduğu 5 kişiyi toplam 2 milyon 272 bin dolar çarptığı iddiasıyla yürütülen soruşturmanın savcılık iddianamesi hazırlandı. Cinci çetenin elebaşı olduğu öne sürülen 54 yaşındaki Nevzat A. için ‘dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle dolandırıcılık ve bu suça teşebbüs, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’ suçundan 41 yıla kadar hapis cezası istendi. Diğer sanıkların da 2-41 yıl arasında değişen sürelerde hapisle cezalandırılması talep edildi.

İskenderun Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, CHP’nin 23’üncü Dönem Hatay Milletvekili Abdulaziz Yazar’ın ‘dolandırıldım’ şikâyeti üzerine başlatılan araştırma ile birlikte ‘akıllara durgunluk veren dolandırıcılık’ olarak tanımlanan İskenderun’daki cinci hoca olayı patlak vermişti.

Sanıkların, bazı evlerin bahçelerine önceden küp yerleştirdikleri, bu yolla inandırıcılık sağladıkları, sonradan çeşitli bahaneler öne sürerek işin tamamlanamadığına ilişkin örnekler, iddianamede yer aldı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili 22 sayfalık iddianame hazırladı. Şüphelilerden 2’si hakkında takipsizlik kararı verildi. 5’i tutuklu 13 sanık hakkında hazırlanan iddianame İskenderun 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here