CHP’nin Son Mitinginde Bayram Coşkusu Yaşandı

0
83

civelek-miting1İskenderun Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr. Yusuf Civelek, mitinglerinin sonuncusunu İsmet İnönü Mahallesi’nde düzenledi.

Bayram coşkusu yaşanan mitingde, eşi Dr. Ümran Civelek ile birlikte alanı dolduran vatandaşlara çiçek atan Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, balkonlardan destek veren halkı selamlayarak, el salladı.

Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Antakya Belediye Başkanı ve CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Lütfü Savaş, CHP İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar ve partililerin katıldığı mitingde, havai fişek gösterileri arasında halka seslenen Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, halkın, ‘En büyük Başkan bizim Başkan’ tezahüratlarına, ‘en büyük önce Allah sonra halktır’ sözleriyle cevap verdi.

Beş yıl önce miting alanlarında halka ‘çalmayacağız, çaldırmayacağız ve çok çalışacağız’ sözü verildiğini, bu sözün tutulduğunu belirten Belediye Başkanı Civelek; “Bizde iş çok laf yok arkadaşlar. Hep birlikte dünyanın işini yaptık İskenderun’umuza. İskenderun coğrafyası dünyanın en güzel coğrafyalarından biri. Yaylası hemen 15 dakika sonra ova, deniz. Türkiye’nin en güzel insanları siz, İskenderunlular” dedi.

civelek-miting2

‘Lafla peynir gemisi yürümüyor’

Billboardlara, yazılanlara, ‘yavuz hırsız ev sahibini bastırır’ misali çamur atmaya cevap vermediğini belirten Belediye Başkanı Civelek; “Bazen sessizlik en büyük cevaptır. En büyük sitem işin bitirilmesidir arkadaşlar. Benim sitemim var bu kadar güzel işler yapıldı. Başladığımızda siz sevgili İskenderunlular bu miting alanlarında akıllı sayaç istemiyoruz diyordunuz. Biz de ona akılsız sayaç diyorduk. 400 lira bedelle akıllı sayaç diye, binlerce lira vatandaştan para almışlardı. Biz de geldik akılsız sayaçları kaldırdık. Halktan alınan paraları tekrar vatandaşa iade ettik. 400 lira akıllı denilen akıllı sayaç yerine 35 liralık sayaç koyduk, aynı işi yapıyor. Halkı niye bu sıkıntıya düşürüyorsunuz. Arkasından su bedelini yarıya indirdik, beş yıl suya zam yapmadık. Kirlenmiş, lağım suları karışmış, sağlıksız suya da akıllı sayaçla mikrobu mu akıllandıracak ne yapacaklar, bir de ona dünya kadar para ödüyordu vatandaş. Kredi aldık, Fransızlardan kalan çürümüş içmesuyu şebekesini değiştirdik. İskenderun’u Fransızlardan şimdi kurtardık aslında şimdi, işgal şimdi bitti. Çünkü İskenderun’un temeli bizim artık, temeli. Lafla peynir gemisi yürümüyor. İskenderunluların bu kadar temiz, bu kadar basınçlı, su motoru istemeden 10. kata kadar kendi basıncıyla çıkan suya ödediği para 2008 yılındaki sağlıksız, kirli suya ödenen paranın daha altında” diye konuştu.

Konuşmasında, ‘Meyve veren ağaç taşlanır’ sözünü de anımsatan Başkan Civelek; “Ben de diyorum ki bunların meyvesi yok. Ben niye taş atıp elimi yorayım” dedi.

30 Mart seçiminin kader seçimi olduğunu belirterek, “barışın, huzurun, hizmetin devamını istiyor muyuz?” diye soran Başkan Civelek; “Bu halkın seçimi olacaktır, İskenderun’un seçimi olacaktır” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here