CHP’liler Lütfü Savaş İçin Bir Araya Geldi

0
107

Şahin; “Milletimiz Ak Partiye Cevabını Sandıkta Verecek”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Av. Suzan Şahin, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a soruşturma açılmasını sert bir dille eleştirdi.

CHP Hatay İl Binası önünde tüm ilçe başkanları, belediye başkanları ve partililerin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen basın açıklaması miting havasında geçti.

Başkan Savaş’ın yazdığı bir twitte Hatay’ın 600 bine yakın Suriyeli mülteci misafir etmekte olduğunu, meydana gelen doğum oranlarına bakıldığında hızlı bir şekilde Suriyeli nüfus üstünlüğü oluşmaya başladığını ve bu durumun orta-uzun vadede sosyokültürel, ekonomik ve demografik açıdan toplumumuzu olumsuz etkileyeceği gerçeğini dile getirdiğini söyleyen Milletvekili Şahin; “Dün itibariyle İçişleri Bakanı’nın talimatı ve işgüzarlığıyla gündeme gelen, yaklaşan yerel seçimler öncesi sandıkta kazanamayacağını görüp huy edindikleri hukuk tanımaz hamlelerden biri olduğu su götürmez olan bir suç duyurusu ve soruşturma haberi Türkiye gündemine oturdu.

Belediye Başkanımız Sayın Savaş, yazdığı twitte Suriyeli mülteci sorununda acil önlem alınması gerekliliğinin altını çizmiş ve bu durumun bir tehlike oluşturmaya başlayacağını söylemiştir. Tehlikenin boyutunu gerçekliğini ise Hatay ilindeki ilçelerin nüfusları ve seçim sonuçları üzerinden verdiği örneklerle ortaya koymuştur. Vatanını, milletini seven bir kişinin ülkesinin geleceği ile ilgili ciddi bir tehlikeyi gözler önüne sererek, hakaretten, sinkaflı cümlelerden uzak, medeni bir şekilde ve gerçek rakamlar üzerinden uyarıda bulunmasının neresi suçtur?! Ben bir hukukçu olarak bu uyarıda bir suç unsuru bulamıyorum.

Evet, bu tespit ve tehlike uyarısı reel bir gerçek olduğundan şaşırılacak bir şey değildir, ancak bunun bir suç unsuru olarak değerlendirilip, yerel seçimler öncesi CHP’li bir belediye başkanına soruşturma açmak şaşkınlık verici bir durumdur. Peki bizler bu soruşturmaya şaşırdık mı? Tabi ki şaşırmadık! Ancak AKP hükümetinin canının istediği her şeyden suç üretmesinden bıktık. Türkiye’de yaşayan Türk milletinin bu kadar ötelenerek, Suriyeli mültecilerin yanında 2.sınıf üvey vatandaş olarak konumlandırılması farklı ve tehlikeli bir boyuta gitmektedir. Buna sessiz kalmamız, AKP’nin hukuk tanımaz uygulama ve söylemlerini görmezden gelmemiz mümkün değildir” şeklinde konuştu.

Bu gidişe göre 12 yıl içinde Suriyeli nüfusunun Türk nüfusuna eşit olacağını ifade eden Şahin; “Hataylı yerli ailelerin geçim sıkıntısından, yoksulluktan bir çocuğu zor yaptıkları realitesinin yanında, 4-5 kadınla bir arada yaşayabilen Suriyelilerin yılda 3-4 çocuk yaptıkları düşünülür basit bir hesap yapılırsa Sayın Savaş’ın tespitinin ne kadar yerinde olduğu görülmektedir. Özellikle Reyhanlı, Antakya, Yayladağı, Altınözü ve Kırıkhan ilçelerindeki Suriyeli nüfusuna ve vatandaşlık verilen, yani seçimlerde oy kullanabilecek Suriyeli sayısına bakıldığında Sayın Savaş’ın dile getirdiği tehlike net bir şekilde görülmektedir. İçişleri Bakanlığı verilerine göre 2010-2017 yılları arasında, yani 7 yılda toplam 12.242 Suriyeliye vatandaşlık verilmiştir.

Yerel seçimlerin gündeme gelmesiyle birlikte 2017-2018 arasında 43 bin Suriyeliye vatandaşlık verilmiş, bugün itibariyle devletin resmi açıklamalarına göre 55.000 Suriyeli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmuştur. Bu sayılar 2-3 bin oy farkı ile seçimin kazanıldığı bölgelerde seçimlerin kaderini belirleyecek sayılardır. Bir yıl içerisinde sadece Hatay’da 12.600 Suriyelinin seçmen olarak kaydedilmesini de milletimizin takdirine bırakıyorum” dedi.

Hükümeti Türk Milletinin iradesini hiçe saymakla suçlayan Milletvekili Şahin; “Görüyor ve biliyoruz ki yaklaşan yerel seçimler öncesi ülkeyi batma noktasına getiren AKP hükümeti korku ve panikten Suriyelileri vatandaş yaparak oy deposu olarak kullanmak istemektedir. Bu Türk milletinin iradesini hiçe saymaktır. Sandıkta yenileceğini gören AKP, Suriyelileri taşıma oy olarak kullanmak istemektedir. Geçtiğimiz hafta Yayladağı’nda CHP yöneticilerinin tespit ettiği ve basında da yer alan olay bunun en belirgin örneğidir. Seçmen kaydı için son başvuru tarihi olan yasal süre 17 Ocak 2019 saat 17.00 olmasına rağmen, saat 17.00’dan sonra, kamu yetkisini kullanarak hukuksuz bir şekilde hükümet binalarını akşam saatlerinde açık tutarak ve yine AKP’li belediyelerin resmi araçları ile hummalı bir şekilde kamplardan Suriyeli taşıyarak hukuksuzca vatandaşlık başvurusu ve anında seçmen kaydı yapılmasını da halkımızın takdirine bırakıyorum.

Önce Ziraat Bankası ve bazı kamu kuruluşlarının başındaki ‘TC’ ibaresinin kaldırılması ile başlayan, sonra andımızın adeta yasaklanması, bugün ise Kızılay Madem Suyu’nun üstündeki ‘Türk Kızılayı’ logosundan ‘Türk’ ibaresinin kaldırılıp maden suyu şişesinin üzerine ‘Hilal-i Ahmer’ yazarak etikete Arapça yazıların eklenmesi, her fırsatta ‘millilikten’ bahseden AKP hükümetinin Türklükten ne kadar uzaklaştığının, bunu da topluma dayattığının açık bir göstergesidir. Bu mudur millilik?

Hatay halkı başkanını, Lütfü Savaş’ı halkını seviyor. Sayın Savaş’ın bu direnişi bu haykırışi sevgi şehri olan ve 600 binden fazla Suriyeli’yi yıllardır misafir eden Hatay içindir ve herkes şunu bilsin ki Lütfü Savaş asla yalnız değildir. Partimiz, örgütümüz ve barış içinde yaşayan Hatay halkı başkanının arkasındadır” dedi.

Hataylıların sandıkta gereken cevabı vereceğini kaydeden CHP’li Vekil Şahin; “Çiftçisine destek verilmeyen,  5. Teşvik Bölgesi’ne ısrarla alınmayan, sınır kapıları kapatılarak ekonomisi yerle bir edilen, hastane, okul, altyapı gibi konularda desteklenmeyen, esnafı sanayicisi kan ağlayan ve üvey evlat muamelesi gören Hatay halkı gerekeni yapacak, sadece Bakan’a değil tüm Türkiye’ye gerekli cevabı sandıkta vererek ‘adamlık’ nasıl olur gösterecektir. Vatandaşlarımızdan talebimiz 31 Mart yerel seçimlerinde bizi tüm ilçelerde destekleyerek, Lütfü Savaş’ın başkanlığında, önümüzdeki beş yıl içinde Hatay’ın dünya şehri olmasına katkı sağlamalarıdır. Sandıkta yenileceğini görünce baskıyla, gözdağıyla, işgal ettikleri yargıyı sopa olarak kullanmaya çalışanlara cevabı vereceğiz. Yanlış politikalarıyla ülkeyi batırma noktasına getiren ve yanlışlarını örtbas etmek için milletimizin iradesini istismar eden AKP’ye cevabı yine sandıkta vereceğiz.

Bayrak sevdamız, vatan sevgimiz, Türklük bilincimizle dimdik ayaktayız. 31 Marta sabahı güzel Türkiye’mize yeniden bahar gelecek” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here