CHP’liler Ata’sının Huzurundaydı!

0
110

Mansuroğlu; “Mustafa Kemal’in Takipçisi ve Neferleri Olmaktan Gurur Duyuyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun İlçe Örgütü, 9 Eylül partilerinin kuruluş yıldönümü dolayısıyla Ata’nın manevi huzuruna çelenk sundu.

Atatürk Anıt Alanında bir araya gelen partililer, Türkiye Cumhuriyetinin ve partilerinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu ve akabinde İstiklal Marşımızı okudu.

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ve yönetimi, Kadın Kolları Başkanı Dr. Muhsine Korkmaz ve yönetimi, İskenderun Belediyesi CHP’li Meclis üyeleri, Arsuz Belediyesi eski Başkanı Nazım Culha, İskenderun Belediyesi eski Başkanı Dr. Yusuf Civelek, İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu ile partililerin katılım gösterdiği törende konuşan İlçe Başkanı Mansuroğlu; “CHP Ailesi’nin başı dik, ‘Altı Ok’a sahip çıkma kararlılığındaki üyeleri olarak Mustafa Kemal’in takipçisi ve neferleri olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na hafta sonu yapılan saldırıyı kınayarak konuşmasına başlayan Mansuroğlu; “Kimlerin kimleri provoke ettiğini çok iyi biliyoruz. Bu tür saldırılar bizi yıldıramaz. Mücadelemiz devam edecek” dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na 9 yıl hapis cezası verilmesini de eleştiren Mansuroğlu; “İstanbul İl Başkanımız Sayın Canan Kaftancıoğlu’na 9 yıl hapis cezası verdiler. Biz örgüt olarak, CHP olarak sonuna kadar Canan Kaftancıoğlu’nun yanındayız, arkasındayız” dedi.

9 Eylül 1923 tarihinde kurulan partilerinin 96. yıldönümü kutlayan Mansuroğlu; “9 Eylül Partimizin kuruluşunun 96. yıl dönümüdür. Aslında partimizin temelleri 19 Mayıs 1919’da ‘Aydınlanma Yürüyüşü’ ile atıldı. Daha sonraları Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde yürütülen Kurtuluş Savaşı ile gelişti, olgunlaştı. Bugün tüzüğümüzün 1. maddesinde de yazılı olan ‘Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin ve Kuvayi Milliye’nin devamı olarak 9 Eylül 1923 tarihinde kabul edilen Parti tüzüğü ile kurulmuştur’ şeklini aldı. Cumhuriyetin devrimci ve gelişmeci özüne demokratik, laik, sosyal hukuk devleti ruhuna sahip partimizin içinden 6 oku değiştirmek isteyen talihsiz, bilinçsiz zavallı sesler geliyor. Bunları dikkat ve ibretle izliyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün birinci eseri ‘Cumhuriyet’ kadar önem verdiği ikinci eseri olan ‘CHP’ ve onun ödünsüz, sağlıklı ve devrimci üyeleri, bağımsız, anti-emperyalist kararlı bir ruha sahiptir.

Kurtuluş Savaşı ile yoğrulan direnişçi, devrimlerden ödün vermeyen, bükülmez ve teslim alınamayan, başkalaştırılamayan, sağa çekilemeyecek olan CHP ve CHP’liler içeriden ve dışarıdan yapılacak başkalaştırma ve dönüştürme sapkınlığını püskürtecek güçtedir. ‘CHP Ailesi’nin bu niteliklere sahip, başı dik, ‘Altı Ok’a sahip çıkma kararlılığındaki üyeleri olarak Mustafa Kemal’in takipçisi ve neferleri olmaktan gurur duyuyoruz. Aksini düşünenlerin kendilerinin CHP’liliklerini sorgulamaları gerekir. Bu duygularla kuruluş gününüzü kutluyor, başarılar diliyor, sevgiler, saygılar sunuyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Toplu fotoğraf çekiminin ardından tören sona erdi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here