CHP’li Vekil Dudu’dan İskenderun’a LYS Müjdesi

0
85

mevlüt dudu (9)Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, 250 bin nüfusuyla Türkiye’nin 16 ilinden daha büyük olan ilçemiz İskenderun’da LYS’nin yapılmasıyla ilgili girişimlerine olumlu yanıt geldiğini müjdeledi.

2016 yılında İskenderun’da LYS yapılması için Milli Eğitim Bakanlığı’na kapsamlı bir soru önergesi verdiğini hatırlatan Milletvekili Dudu; “Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı’nca tarafıma gönderilen yanıtta, “2017 yılından itibaren LYS’nin ilçe merkezinde yapılması ile ilgili çalışmaların yürütüldüğü, bu çalışma sonucunda belirlenecek olan ilçe merkezlerinde LYS’nin yapılacağı, bunun ilgili kurulların değerlendirmesine sunulacağı” açıklanmıştır. İskenderunlulara müjdedir ki 2017 YGS/LYS Kitapçığı yayımlandı. Kitapçıkta, soru önergeme verilen yanıta uygun şekilde; 11 Haziran 2017 ve 17 Haziran 2017 tarihlerinde yapılacak LYS’lerin 81 il merkezinin yanı sıra “aday sayısına bağlı olarak ÖSYM tarafından belirlenecek ilçe merkezlerinde yapılacağı” belirtilmiştir” diye konuştu.

İskenderun’un bu kapsamda açıklanacak ilçeler arasına girmesine yönelik lobi çalışmalarının devam ettiğini kaydeden CHP’li Vekil Dudu; “250 bin nüfusuyla İskenderun’da LYS yapılmasının önünde hiçbir engel yoktur. İskenderun’da LYS’nin yapılması sonucunda veli ve öğrencilerimizin yaşadığı sıkıntı ve külfet ortadan kalkacaktır. Sınav stresi yaşayan öğrenciler fırsat eşitliğine daha uygun şartlarda bu yarışa katılabileceklerdir. Bu güzel neticenin alınmasında büyük emeği geçen öğrenci, veli, sendika temsilcileri ile ÖSYM’ye sayısız kez dilekçe yazan Vatandaş Ersoy Koçak’a teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

LYS’nin İskenderun’da yapılabileceği müjdesini, geçtiğimiz haftalarda Ersoy Koçak’ın ağzından da gazetemiz aracılığıyla kamuoyuna duyurmuştuk. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here