CHP’li Uyar; “Çanakkale Zaferinin 99. Yıldönümünü Büyük Bir Gururla Kutluyoruz”

0
56

çanakkale mesaj2Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanı Dr. Süleyman Uyar, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Çanakkale Zaferi’ni, vatan topraklarını korumak için şahlanan bir ulusun destanı olarak nitelendiren Uyar; “Dönemin en güçlü ordularına sahip devletlere karşı kazanılmış ve “Çanakkale Geçilmez” gerçeğini tarihe mal eden ve binlerce şehidimizin kanla yazdığı tarihtir” dedi.

Çanakkale Zaferiyle, vatan topraklarımıza göz diken ve işgale kalkışan devletlere bunun hiçbir zaman gerçekleşemeyeceğinin gösterildiğini ifade eden Uyar; “‘Ya istiklal ya ölüm’ diyen bir millet sadece tarihe altın harflerle yazılan bir zafer elde etmekle kalmamış bu zaferle birlikte geleceğini de kazanmıştır. Milletimizin istiklâlinin sembolü haline gelen bu zafer milletimiz için büyük bir onur kaynağı olduğu gibi, bu toprakları yurt bilen her insan için aynı zamanda bir ilham kaynağıdır. Geçmiş  nesillerimizin  inançla ve cesaretle yazdığı bu destandan ilham alarak, bu güzel ülkeyi daha güzel hale getirmenin mücadelesini vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here