CHP’li Milletvekili Topal; “Bu Bir Cadı Avıdır”

0
172

chp-aciklama5CHP Milletvekili Topal, Haksız Yere Açığa Alınan Eğitim Emekçileri İle İlgili Konuştu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Serkan Topal, haksız yere açığa alınan eğitim emekçileri ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur ve yönetiminin ev sahipliğinde, parti il binasında düzenlenen toplantıya bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katılım gösterdi.

Toplantıda konuşan Milletvekili Topal, Anayasaya göre kurulmuş sendikaların almış olduğu eylem kararlarına katılan kamu emekçilerinin terör örgütleri ile ilişkilendirilemeyeceğini vurgulayarak; “Türkiye bu örgütleri tanıyan uluslararası sözleşmelere imza atmıştır. Vermiş olduğunuz bu yanlış karardan bir an önce dönün. Kanun hükmünde kararnameleri fırsata çeviren siyasi iktidar, yıllardır eğitimin dinselleştirilmesine ve ticarileştirilmesine direnen, laik-bilimsel eğitimi savunan, emek, barış ve demokrasi mücadelesi yürüten özellikle eğitim-sen’in eğitim emekçilerden intikam alırcasına hareket etmektedir” dedi.

15 Temmuz birlik ve beraberliğinin zedelendiğini de savunan Topal; “Bizler 15 Temmuz’un millet eliyle hep beraber nasıl engellendiğini tüm dünyaya haykırırken, olası darbe girişiminin başarılı olması durumunda yapılacak olanlar, bugün bizzat hükümet eliyle hayata geçirilmektedir. Evrensel hukuku, temel hak ve özgürlükleri yok sayarak, özellikle sendikal hakları zorlama yorumlarla suç kapsamına alarak gerçekleştirilen bu operasyonlar, ülke çapında açık bir dikta rejimine doğru gidildiğinin somut kanıtıdır. Başkanlık sistemini isteyenler, Kanun Hükmünde Kararnameler sayesinde Padişahlık sistemine geri dönüş arzusunda olmamalıdır” diye konuştu.

chp-aciklama6

Milli Eğitim Bakanlığında son yapılan açığa almaların bir cadı avına dönüştüğünü belirten Serkan Topal eleştirilerini şu sözlerle aktardı; “Milli Eğitim Bakanlığı’nın da bildiği gibi, hukuken somut delillere, yargı kararlarına, mevzuata uygun yürütülen idari soruşturmalara dayanmaktan uzak bir şekilde verilen tüm kararlar yasalara aykırıdır. Bu nedenle söz konusu araştırılmadan yapılan açığa almaların hukuki değil siyasi olduğu açıktır ve bu bir cadı avıdır. Kendinden olmayan, muhalif olan herkese düşman olmak demektir. “Dindar ve kindar nesil” açıklamaları yapanlar, her ne kadar kendileri gibi düşünmeyenlere tahammül edemeseler bile, Atatürk Cumhuriyeti’nin gençliği yine öğretmenlerin ellerindedir. Devleti ve eğitim sistemini kendi siyasal-ideolojik çıkarları doğrultusunda yeniden yapılandırmak isteyenler, karşılarında hiçbir örgütlü güç istemedikleri için tamamen siyasal bir operasyon gerçekleştirmektedirler. Hükümet kendisine muhalif herkesi “terör suçu” ile ilişkilendirerek kamuoyu desteğini arkasına almaya çalışmakta ve son 14 yılda iktidarda kendilerinin olduğunu unuturcasına hukuksuz davranmaktan kaçınmamaktadır.

Açığa almaların hangi koşulda gerçekleştiği, söz gelimi PKK ya da FETÖ terör örgütü üyeliğinin nasıl belirlendiği ile ilgili hiçbir bilgi ve belge sunmayan bakanlık, hiçbir suçu olmayan kamu görevlilerini nasıl belirleyecektir, Sadece Hatay’da açığa alınan 1000’e yakın eğitim emekçisinin durumu ne olacaktır?

Eğitim emekçilerinin örgütlü mücadelesini hedef alan, suçsuz yere zan altında bırakan, iktidarın baskıcı ve anti demokratik uygulamalarına zemin hazırlayan her türlü yasa dışı girişim ve saldırının karşısında hukuksal mücadele veren eğitim emekçilerinin yanında olduğum bilinmelidir.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here