Altıok; “CHP Özgürlüğü Kısıtlananın Yanında Olmaya Devam Edecektir”

0
111

chp-aciklama4Bir dizi inceleme ve temaslarda bulunmak üzere ilimize gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Parti olarak her zaman haklının yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini vurgulayan Altıok, konuşmasında hükümeti eleştirerek; “CHP nasıl ki daha önce yanlışları söylediyse şimdi de her zaman olduğu gibi haklının, özgürlüğü kısıtlananın yanında olmaya devam edecektir. Barış için imza veren 44 akademisyenin bu gerekçelerle açığa alınması, 11 bin 228 öğretmenin OHAL öncesi dönemdeki sendikal tutumları gerekçe gösterilerek açığa alınması olabilecek en büyük yanlışlardan bir tanesi” diye konuştu.

Altıok, eğitim sisteminin olumsuz yönde değiştirilmek istendiğini öne sürerek; “Oysa olması gereken şey laik ve demokratik bir eğitimle akıl, bilim yolundan yürüyerek gerçek, bağımsız bir yargıyla eğer terörle münasebeti tespit edilen hangi toplum kesiminden birey varsa onu yargı önünde soruşturmayla, delillerle, kanıtlarla tespit ettikten sonra yargılamaktır. İnsan hakları çerçevesinde gerekli ve geçerli olan da budur” diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı  Altıok, CHP’nin bu konudaki net tavrını sürdürmeye devam edeceğini sözlerine ekledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here