CHP’li Gençlik Ata’sının Huzurundaydı!

0
121

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun İlçe Örgütü ve Gençlik Kolları Yönetimi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıt Alanında çelenk töreni düzenledi.

Ata’nın manevi huzuruna çelenk sunan CHP İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ve Gençlik Kolları Başkanı Av. Erdem Harmanoğlu günün anlam ve önemine ilişkin birer konuşma da yaptı.

Bir grup partilinin katılım gösterdiği ve sosyal mesafeye uyulan törende konuşan CHP İskenderun İlçe Gençlik Kolları Başkanı Av. Erdem Harmanoğlu bugünün, işgal protokollerini yırtıp atan, Erzurum ve Sivas’ta Cumhuriyet tohumlarını serpiştiren büyük deha Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 101. Yıldönümü olduğunu söyledi.

Harmaoğlu; “Biz gençlerin de bayramı olan 19 Mayıs; vatanın her karesini düşmandan arındırmaya ant içen, kan içen emperyal güçlere diz çöktüren, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de sembolik doğum günü olarak kabul edilmektedir. Bağımsızlık ve özgürlük ateşinin yakıldığı bu özel gün, biz gençler için de büyük bir anlam ifade etmektedir. Maalesef bugün 81 ilimizde pandemi süreci sebebiyle özel önlemlerle kutladığımız 19 Mayıs her ne kadar da sokaklarda el ele olamasak da, Türkiye’nin en ücra köşesine kadar milyonlarca gencin, yurtseverin kalbinde coşkulu bir bayram olarak kutlanmaktadır” diye konuştu.

Daha sonra konuşan CHP İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu da, 101. yıl dönümünü büyük bir gurur ve onurla kutladığımız 19 Mayıs 1919’un, Cumhuriyet tarihimizin önemli kilometre taşı olduğunu vurgulayarak; “Ülkemizde tarih yazılan, ulusumuzun makus talihini değiştiren, antiemperyalist mücadeleyi ve tam bağımsızlığı hedefleyen bir işaret fişeğidir. İşgal altındaki ülkemizde ‘Amerikan  mandalığı mı, İngiliz himayeciliği mi benimsenmelidir’i tartışanlara Mustafa Kemal, tek seçenek koymuştur: ‘Ulusal egemenliğin esası olan tam bağımsızlık ve çağdaşlaşma.’ 19 Mayıs 1919’da başlayan kurtuluş ve aydınlanma yürüyüşü, bütün umutsuzlukları yıkarak Saltanat ve Halifeliği sonlandırmış, bölünüp parçalanmak istenilen vatan toprağında laik cumhuriyeti kurmuştur.

Dökülen kanların, yitirilen binlerce canın korkunçluğunu, dehşet ve üzüntüsünü yaşayan Mustafa Kemal Atatürk, cumhuriyeti gençlere emanet etmiştir. Son yıllarda, hak ettiği önem ve coşkuyla kutlanmaktan kaçınılan 19 Mayısları ne kadar küçümsetilmeye ve unutturulmaya çalışılırsa çalışılsın gençlerimiz ve bütün ulusumuz, sonsuza kadar ve onurla yaşamaya kararlıdır.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı, Coronavirüs belasını da kısa zaman içinde altetmek umuduyla Atatürk’ün bizlere armağan ettiği Nutuk’ta ifade ettiği gibi “her durum ve koşulda” büyük coşku ile kutlayacağız” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here